Ügyfeleink véleménye

HELPERS! A név magáért beszél: Hatékony, Elérhető, Lelkiismeretes, Profi, Eredményes, Rugalmas, Szenzációs! A rövidítést én magam találtam ki, de higgyék el, minden betűje jogos.

Fabio Gurini Olaszország

Blog/Hírek

State of emergency over in Hungary, some restrictions remain

As of 18 June, the state of emergency in Hungary is officially cancelled. Some limitations remain, like wearing a mask in public transport and in shops, and the travel ban is still only lifted partially. Resident permits and work permits that expired during the state of emergency will expire on 2 August.

Travel ban to Hungary lifted partially

As of 1 May 2020, citizens of Austria, the Czech Republic, Germany, Poland, Slovakia, and South Korea are allowed to enter Hungary if they travel for business purposes, which must be verified upon request.

Jó tanács

Külföldön tanulni életre szóló kaland – akár egyedül jelentkezik valaki egy európai egyetemre, akár a családjával érkezik, és egy nemzetközi iskolába iratkozik be Budapesten. Ráadásul, ha már itt van, és megkapta a magyarországi tartózkodási engedélyt, vízumkötelezettség nélkül utazhat Európában.

Családegyesítés és diákvízum

Természetes, hogy aki Magyarországra költözik, a családját is szeretné magával hozni. A „családegyesítés” nevű eljárásnak köszönhetően bárki, aki megkapja a tartózkodási engedélyt, a családtagjai számára is igényelheti ugyanazt, akár üzleti tevékenysége, akár más alapján szerezte meg. A Helpers elsőrangú szolgáltatást biztosít minden ügyfelének, életkortól függetlenül.

Családegyesítés

A családegyesítés az a bevándorlási eljárás, melynek keretében egy magyar állampolgár vagy tartózkodási engedélyes házastársa és kiskorú gyermekei tartózkodási engedélyhez juthatnak. Attól függően, hogy valaki milyen eljárás keretében igényel tartózkodási engedélyt, a családja vagy vele egyszerre, vagy az első engedély kiadása után adhatja be a kérelmét. A családtagként szerzett tartózkodási engedély tudlajdonosa ugyanazokkal a jogokkal fog rendelkezni Magyarországon, mint a fő engedélyes.

Lehetőségek a többi családtag számára

Egyes esetekben nem minden közeli családtag számára járható út a családegyesítés, azonban ők is kaphatnak tartózkodási engedélyt attól függően, mik a magyarországi terveik. Például a fő kérelmező 18 éven felüli gyermekei jelentkezhetnek egy magyar felsőoktatási intézménybe, és ez alapján önállóan folyamodhatnak diákvízumért. A magyarországi egyetem elvégzése után van lehetőség egy végzősök számára elérhető tartózkodási engedély megszerzésére, amellyel a frissdiplomás fiatal további 9 hónapig maradhat Magyarországon munkát keresni vagy vállalkozást indítani. Ha ez idő alatt sikerül állást találnia, válthat munkavállalási engedélyre. Ugyanakkor a fő kérelmező idős szülei egyszerűen dönthetnek úgy, hogy Magyarországon töltik a nyugdíjas éveiket.

Áraink

Tartózkodásiengedély-kérelem Európán kívülről érkezőknek; családegyesítés: 800 euró (+áfa) / fő

Adóazonosító: 100 euró (+áfa)

TAJ-szám: 200 euró (+áfa)

Ha valaki az egész családjával egyszerre folyamodik tartózkodási engedélyért, jelentős kedvezményt tudunk biztosítani.
Ide kattintva tájékozódhat különféle tartózkodási engedélyes csomagjainkról.

GYIK

A családegyesítés az a bevándorlási eljárás, amelynek keretében a fő kérelmező családtagjai is megkapják a tartózkodási engedélyt. Magyarországon erre a kérelmező házastársa és kiskirú gyermekei jogosultak, és általában akkor jelentkezhetnek, ha a fő kérelmező már megkapta a saját tartózkodási engedélyét.

Természetesen. Ha valaki tartózkodási engedélyt szerez, a házastársa gond nélkül csatlakozhat hozzá családegyesítéssel. Ha már itt van, kereshet magának munkát, és könnyen igényelhet munkavállalási engedélyt, miközben a házastársként szerzett tartózkodási engedélyét keresőtevékenységhez kapcsolódóra cseréli. A másik lehetőség, hogy saját kisvállalkozást indít; ebben is szívesen segítünk.

A legtöbb külföldi szeret itt élni. Budapest tiszta és biztonságos, sok megfizethető szórakozási lehetőséggel, remek nemzetközi iskolákkal, zöldövezetekkel, jó tömegközlekedéssel, miközben minden európai nagyváros elérhető közelségben van. Magyarországon a megélhetés költségei viszonylag alacsonyak, vagyis alapfizetésből is meg lehet élni.

A magyar egyetemek messze földön híresek, ráadásul számos tárgyat tanítanak angolul. A tandíj általában nem túl magas (félévenként 600 eurótól), és a megélhetési költségek is viszonylag alacsonyak. A külföldi diákok körében a magyar orvosi képzések a legnépszerűbbek, de sokan tanulnak itt üzleti ismereteket, közgazdaságtant, mérnöki tudományokat, fogászatot, építészetet, és sok egyebet is.

Árajánlatkérés

Ha Magyarországra jönne akár családjával, akár tanulás céljából, jó előre lépjen kapcsolatba velünk, hogy az egész folyamatot zökkenőmentessé tehessük!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!