Ügyfeleink véleménye

Magyarországon élő külföl­di­ként, mikor új céget akar­tunk alapí­tani, roppant hasz­nos­nak ta­lál­tuk a Helpers csa­pat se­gít­sé­gét. Ala­pos mun­ká­­juk­nak és tá­mo­ga­tá­suk­nak köszön­he­tően arra tud­tuk össz­pon­to­sí­tani a figyel­­mün­­ket, ami szá­munkra a leg­fon­to­sabb: a termékünkre!

Radu Cotarcea CEE Legal Matters Kft.

Blog/Hírek

Heating at the office – winter work safety in Hungary

While fall is warm and mild this year, we are already in the season where heaters will inevitably be switched on all over Hungary. Since temperature is an essential element of an appropriate working environment, heating at the office will play an important role in the health as well as the productivity of your employees.

Air-conditioning at the office – Summer work safety in Hungary

Summer is on us, which means air-conditioning is being turned on in most offices and other places of business – and the temperature of the work environment affects the health as well as the productivity of the work force.

Jó tanács

A személyes benyomásokra és informális forrásokból beszerzett információkra alapozott üzleti terv, főleg egy új, ismeretlen piacon, szükségtelen kockázatot jelent. Még egy vázlatos piaci áttekintés (melynek költsége minimális) is a helyes irányba terelheti a döntéshozót, és költséges, stresszes kitérőket takaríthat meg a cég számára.

Üzleti terv, piackutatás és partnerkeresés

Többféle piackutatási és üzleti tervezési szolgáltatással támogatjuk cége tevékenységeit, a megcélzott piaci szegmens áttekintésétől a versenytársak részletes elemzésén át egészen a pénzügyi előrejelzésekig, minden esetben kis- és középvállalatokra méretezett árakon. Akár át szeretné telepíteni az üzleti tevékenységét, akár új üzleti vállalkozást szeretne alapítani, mi összegyűjtjük az induláshoz szükséges valamennyi információt és elérhetőségi adatot.

Üzleti tervezés – Prémium szolgáltatás

Prémium üzleti szolgáltatásunk olyan külföldi üzletembereknek szól, akik hosszú távra terveznek Magyarországon. Ha nagyobb befektetést tervez, ismernie kell a helyi piacot, rendelkeznie kell a megfelelő kapcsolati hálóval, és biztosítani kell, hogy minden erőforrás a rendelkezésére áll. A Helpers által biztosított, minden részletre kiterjedő üzleti tervezés ezekről mind gondoskodik, miközben azokra a tényezőkre koncentrál, amelyek Önnek a legfontosabbak, hogy ötleteit képes legyen megvalósítani.

A prémium üzleti tervezés szakszerű és alapos tervezést foglal magába, mely kiterjed a marketingre, az értékesítésre, a könyvelésre, a kockázatelemzésre, a humánerőforrás-kezelésre és a vállalatvezetésre, így átfogó iránymutatást és támogatást nyújt abban, hogyan ültetheti át a gyakorlatba üzleti elképzeléseit. Gondosan kiválasztott, nagy tudású partnereink között minden területnek akad szakértője, így Ön minden részletre kiterjedő tervezetet kap vállalkozása beindításához, melyet aprólékos számítások és válogatott beszállítói lista tesznek teljessé.

További információért tekintse meg angol nyelvű brosúránkat, melyet ide kattintva érhet el.

Üzleti terv tartózkodási engedélyhez

Szakértői csapatunk remekül ért a kifejezetten tartózkodásiengedély-kérelmek támogatására készítendő üzleti tervek írásához is. EU-n kívüli állampolgároknak ugyanis, ha a magyarországi cégük működésére alapozva szeretnének tartózkodási engedélyt vagy hosszú távra szóló vízumot igényelni, a kérelem mellé a vállalkozás üzleti tervét is be kell nyújtaniuk. A Helpers tízéves ezirányú tapasztalatának köszönhetően pontosan tudjuk, milyen személyes és üzleti adatokat akar látni a Bevándorlási Hivatal, hogyan kell a magyar szabályozásnak megfelelően eljárni, és mit kell tenni annak érdekében, hogy végül pozitív döntés szülessen – ugyanúgy, ahogy korábban a segítségünkkel tartózkodási engedélyt kérelmező több száz üzletember esetében.

Áraink

A prémium üzleti terv és piackutatási projekt árazása az ügyfél által adott, a kutatási kérdéseket és az üzleti célkitűzéseket tartalmazó lista alapján történik. Tudjuk, hogy egy vállalkozás elindítása rengeteg költséggel jár, sokszor nehéz előteremteni a fedezetet a piaci felmérésre, és nagy a kísértés, hogy ehelyett ingyen kapott vagy az interneten talált információkra alapozzuk a döntéseinket. Tapasztalataink szerint azonban az ilyen „költségcsökkentő” megoldások szinte sosem kifizetődőek, így mindent megteszünk azért, hogy megfelelő formában és áron tudjuk szolgáltatni a szükséges piaci információkat.

Üzleti terv tartózkodási engedélyhez800-1200 euró (+ áfa)

GYIK

Ugyan Magyarország rendkívül kedvező feltételeket biztosít a cégalapításhoz, ésszerű elvárásokkal, melyeket viszonylag egyszerű teljesíteni, fontos, hogy az üzleti terv megfelelő legyen. Ha a magyarországi üzleti tevékenységére alapozva akar tartózkodási engedélyt szerezni vagy hosszabbítani, a hatóságok alaposan meg fogják vizsgálni a benyújtott tervet. A tervhez a benne szereplő állításokat alátámasztó dokumentumokat is csatolni kell, melyekből látszik, hogy az elképzelés reális, megfelel az előírásoknak, és jó esélye van rá, hogy sikeres legyen. Ha azt akarja, hogy üzleti terve biztosan megfeleljen a hatóságok elvárásainak, érdemes segítséget kérni egy helyi szakértőtől.

Ha nem sürgeti az idő, javasoljuk, hogy szánjon néhány hónapot (a segítségünkkel) a piackutatásra – amint kialakult az alapvető üzleti elképzelése, megvizsgáljuk annak realitását, és tanácsot adunk a megvalósításához. Így biztosítani tudjuk, hogy az üzleti terv a lehető legmegfelelőbb legyen az Ön számára. Ha azonnal szeretné megkezdeni az üzleti tevékenységet, segítünk Önnek üzleti lehetőségeket felkutatni, pl. egy helyi vállalkozást, mely már együttműködik néhány helyi partnerrel. (Ezzel jogosulttá válik a tartózkodási engedélyre.) Az ilyen megoldáshoz általában 80-200 ezer eurós befektetésre van szükség, ami költségesebb, mint egy új cég megalapítása, ugyanakkor kevésbé kockázatos, mint a semmiből elindulni.

Az üzleti elképzelésnek vagy ötletnek általában Öntől kell származnia. Önnek kell úgy megterveznie üzleti tevékenységét, hogy eredményesen végezhesse a munkáját és ehhez minden szükséges erőforrás a rendelkezésre álljon, ellenkező esetben előfordulhat, hogy az üzleti tervben irreális előrejelzéseket fogalmazunk meg. Ugyanakkor természetesen segítséget nyújtunk az alapvető üzleti elképzelés pontosításához, a szükséges információk, kapcsolatok, partnerek, alkalmazottak és egyéb erőforrások összegyűjtéséhez, és az olyan helyi szaktudás feltérképezéséhez, melynek segítségével az ötletből konkrét üzleti terv lesz.

Az üzleti terv a tartózkodásiengedély-kérelem kötelező része, melynek (pontos piaci információk, pénzügyi számítások és az ezeket alátámasztó dokumentumok alapján) a következőket kell bemutatnia:

  • a vállalat életképes, a tervei reálisak
  • az ügyvezető (vagyis a kérelmező) képes sikeresen működtetni a vállalkozást
  • a cég működtetéséhez a kérelmezőnek folyamatosan jelen kell lennie Magyarországon
  • a cég elég profitot fog termelni ahhoz, hogy fenntartsa folyamatos működését, valamint fedezze a kérelmező (és, amennyiben vannak, a családtagjainak) megélhetési költségeit

Amikor árajánlatot készítünk az üzleti tervhez, figyelembe vesszük az ügyvezetőtől kapott információ mennyiségét és minőségét, valamint a jó minőségű üzleti terv elkészítéséhez szükséges piackutatás mennyiségét. Ha az üzleti terv nem megfelelő piackutatáson alapul, és a benne lévő adatok/feltételezések nem reálisak, ez kockáztatja a kérelem sikerét; ezenkívül nagyon nehéz lesz megvalósítani az ilyen üzleti tervet, ami gondot fog okozni a tartózkodási engedély meghosszabításakor. Ezért csak abban az esetben vállaljuk az üzleti terv elkészítését, és csak akkor vállalunk felelősséget azért, hogy a konzulátus vagy a bevándorlási hivatal el is fogadja a tervet, ha vagy a kérelmező, vagy pedig a Helpers elvégezte a szükséges kutatást.

Kapcsolat

A profi, jól célzott piackutatás minden sikeres vállalkozás alapköve. Segítünk, hogy üzleti ötlete tényleges akciótervvé váljon.

Küldjön üzenetet

  • Adatkezelés
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Árajánlatkérés

Ha szeretne pontosabban tájékozódni az elképzelt kutatási projekt költségeiről és folyamatáról, töltse ki adatlapunkat és kérjen ingyenes konzultációt!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!