Ügyfeleink véleménye

A Helpers nemcsak a cégalapításban, hanem a tartózkodási engedély megszerzésében is nagy segítségemre volt. Amíg az ő kezükben voltak a papírjaim, nem kellett semmi miatt aggódnom.

Percy Achhpilia India

Blog/Hírek

Don’t forget to donate your 1% personal income tax

The deadline to report your personal income tax in Hungary is coming up: 21 May 2024, Tuesday. At the same time, you can also donate 1+1% of your taxes. This costs you nothing, and you can support a good cause.

When in doubt, ask the Immigration Office directly

Are you worried about the new Hungarian immigration law? Are you looking for rock solid information? Not sure who to trust? You can ask the Hungarian Immigration Office directly.

Jó tanács

Magyarország gyors és olcsó lehetőséget kínál az üzleti célú európai bevándorlásra. Ha egy nemzetközi hálózat európai főhadiszállást keres – és főleg, ha emiatt az igazgatónak sok időt kell Európában töltenie – Magyarország a legjobb választás.

Üzleti célú bevándorlás: tartózkodási engedély cégalapítással

Magyarországon tartózkodási engedélyt szerezhetnek azok a külföldi üzletemberek, akik ügyvezetőként atív szerepet töltenek be vállalkozásuk vezetésében. Az üzleti célú bevándorlás feltétele, hogy ügyfelünk céget alapítson Magyarországon, üzleti tervet készítsen, és gondoskodjon róla, hogy a vállalkozás sikeres működtetéséhez szükséges előírások teljesülnek. Amint az ügyvezető megkapja a tartózkodási engedélyt, a házastársa és a gyermekeik is kérvényezhetik azt családegyesítés keretében. A program bárki előtt nyitva áll, nemzetiségtől függetlenül.

Cégalapítás Magyarországon

Üzleti tevékenységen alapuló tartózkodási engedélyt az szerezhet, aki egy magyar cég ügyvezető igazgatója. Magyarországon céget alapítani egyszerű és gyors, ráadásul a kedvező jogi környezetnek köszönhetően nem is bonyolult, miközben igen alacsony a társasági adó (mindössze 9%), csakúgy, mint a cégműködtetési és megélhetési költségek. Az ország kedvező fekvése, illetve európai uniós és schengen-övezeti tagsága miatt is ideális helyszín, akár eddigi üzleti tevékenységének keres európai központot, akár új vállalkozásba fogna. Akárhogy is, üzleti céljainak megvalósításához – és a tartózkodási engedély megszerzéséhez – szilárd üzleti tervre is szüksége lesz; a Helpers ennek megírásában is nyújt asszisztenciát.

Üzleti vízum

A cégalapításhoz elengedhetetlen, hogy az ügyvezető Magyarországra utazzon, legalább egy rövid időre, ugyanis a céges bankszámlát csak személyesen nyithatja meg. Ha már rendelkezik a schengeni övezetbe való belépésre alkalmas vízummal, ezzel Magyarországra is beutazhat; ha nem, a Helpers segít a rövid távú üzleti vízum megszerzésében.

A magyar tartózkodási engedély előnyei

Ha valaki cégalapítással tartózkodási engedélyt szerez magának és családtagjainak, a továbbiakban korlátozás nélkül utazhat a schengeni övezetben, illetve kihasználhatja a helyi alacsony megélhetési költségek, kedvező üzleti környezet, és közép-európai elhelyezkedés nyújtotta előnyöket. Egyeztessen időpontot bevándorlási és üzleti szakértőinkkel, és beszélje meg velük, mi lenne a legjobb Önnek és családjának!

Áraink

Üzleti célú bevándorlás: tartózkodási engedély megszerzése cégalapítással

Válassza az üzleti céljainak és jelenlegi helyzetének leginkább megfelelő csomagot! Minden ajánlatunk tartalmaz minden kötelező elemet, így nem kell rejtett költségektől tartania.

Starter: 4490 euró (+áfa)

A szolgáltatás az alábbiakat tartalmazza:

 • cégalapítás (bankszámlanyitás, adószám)
 • székhelycím levéltovábbítással és -feldolgozással egy évre
 • üzleti terv készítése, ami a tartózkodási engedélyhez szükséges
 • adóazonosító jel és TAJ-szám a vállalat ügyvezetőjének
 • tartózkodási engedély ügyintézése (konzultáció és papírmunka)
 • meghívólevél (a Helpers nevében)

Basic: 5690 euró (+áfa)

A Starter csomag minden szolgáltatása mellett a következőket tartalmazza:

 • könyvelés az első hat hónapban: bankszámlakezelés 3 pénznemben, havi max. 20 számla kibocsátása, bérszámfejtés 2 alkalmazott számára

Advanced: 7190 euró (+áfa)

A Basic csomag minden szolgáltatása mellett a következőket tartalmazza:

 • családegyesítés: tartózkodási engedély nemcsak az ügyvezetőnek, hanem két családtagjának is (ez lehet házastárs vagy kiskorú gyermek)

Premium: 10.990 euró (+áfa)

Az Advanced csomag minden szolgáltatása mellett a következőket tartalmazza:

 • családegyesítés: tartózkodási engedély nemcsak az ügyvezetőnek, hanem házastársának és minden kiskorú gyermekének.
 • vállalkozástámogatás: személyre szabott asszisztencia a vállalkozás beindításához, hogy az új környezetben is könnyen menjen a kapcsolatépítés, hamarabb átlássa a piacot, és megtalálja, amire szüksége van.

A csomagok összehasonlító táblázatát tartalmazó (angol nyelvű) brosúránkat itt találja.

Kiegészítő szolgáltatások:

 • tartózkodási engedély családegyesítéssel: 1000 euró (+áfa) / fő (+a hiteles fordítások költsége)
 • munkavállalási engedély további ügyvezetőknek és munkavállalóknak: 1300 eurótól (+áfa) / fő (+a hiteles fordítások költsége)
 • VIP személyi asszisztencia sofőrrel és kísérővel: napi 250 eurótól (+áfa)

Tartózkodási engedély meghosszabbítása

 • Engedélyhosszabbítási csomag az elsődleges kérelmező számára (ha a Helpers intézte az előző engedélyt): 2500 euró (+áfa), ami tartalmazza az üzleti terv frissítését is
 • Engedélyhosszabbítási csomag az elsődleges kérelmező számára (ha NEM a Helpers intézte az előző engedélyt): 3000 euró (+áfa), ami tartalmazza az üzleti terv frissítését is
 • Engedélyhosszabbítás a családtagoknak: 1000 euró (+áfa) / fő

Írja meg, mire van szüksége, és kérjen teljes körű árajánlatot!

GYIK

A szerződött co-working irodában mindig rendelkezésére áll egy munkaállomás, ahol kényelmesen dolgozhat, vagy ahol leülhet beszélni egy partnerével. Az irodahasználat ténye ugyanakkor hozzájárulhat a sikeres bankszámlanyitáshoz is, mert igazolja a bank számára, hogy a befektető elkötelezett a magyarországi működés mellett.

Magyarország tagja az Európai Uniónak és a schengeni övezetnek, ezzel pedig vízum nélküli beutazást tesz lehetővé számos európai országba. A megélhetési költségek Magyarországon jóval alacsonyabbak, mint Nyugat-Európában, miközben a stabil gazdasági környezet jó táptalaj az üzleti vállalkozások növekedésének, különösen a nagyvárosokban. Magyarország modern és biztonságos, így kiváló helyszín, ha valaki vállalkozásba kezdene vagy új otthont keres családja számára.

Nem; nyilvánvaló, hogy egy üzletembernek olykor sokat kell utaznia, különösen, ha más országokban is vannak érdekeltségei. Ugyanakkor érdemes észben tartania, hogy a vállalat működése, illetve az üzleti tervben vázoltak megkövetelhetik, hogy az ügyvezető sok időt töltsön Magyarországon. Kérjük, erről is egyeztessen szakértőinkkel, hogy véletlenül se tegye kockára tartózkodási engedélye meghosszabbításának lehetőségét!

A magyarországi üzletvitellel és bevándorlással kapcsolatos gyakran ismételt kérdések teljes listájáért kattintson ide!

A más országokban bevett gyakorlattal ellentétben Magyarországon egy ingatlan birtoklása nem jogosít fel tartózkodási engedély igénylésére, mivel a kérelmezőnek igazolnia kell, hogy folyamatosan olyan tevékenységet végez (vállalatot vezet, alkalmazott, stb.), amely megköveteli a magyarországi jelenlétet. Ha mindenképpen ingatlanvásárlással akar tartózkodási engedélyhez jutni, a legegyszerűbb, ha alapít egy ingatlankezelő céget, és ezen keresztül vásárolja meg az ingatlant.

Cégenként egy ügyvezető kaphat tartózkodási engedélyt külön munkavállalási engedély nélkül, ha aktív szerepet tölt be a vállalat működésében, és rendelkezik a szükséges képzettséggel vagy gyakorlattal. A többi ügyvezetőnek már munkavállalási engedélyre is szüksége lesz, hogy a cégnél dolgozhasson, VAGY a cégnek három magyar alkalmazottat kell foglalkoztatnia minden újabb ügyvezető után.

Budapesten a havi átlagkereset 500-600 euró körül mozog, azonban egy külföldi cégvezetőnek ennél magasabb költségekkel kell számolnia, mert amellett, hogy lakást kell bérelnie magának, a vállalat működését is be kell indítania. Érdemes fejenként havi 300 euróval számolni lakhatásra, és további 600-800 euróval az egyéb költségekre.

Meghívólevelet akkor kaphat, ha megrendeli valamelyik ezt tartalmazó szolgáltatáscsomagunkat. Mivel a meghívólevél fő feladata, hogy leírja a Helpers és a meghívott közötti üzleti kapcsolatot, csak olyan személyek részére tudjuk kiállítani, akik számára teljeskörű szolgáltatást nyújtunk, önállóan nem.

Árajánlatkérés

Mivel nincs két egyforma vállalkozás, írja le, pontosan mit szeretne elérni a cégével és a tartózkodási engedélyével, hogy együtt megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!