Ügyfeleink véleménye

A Helpers nemcsak a cégalapításban, hanem a tartózkodási engedély megszerzésében is nagy segítségemre volt. Amíg az ő kezükben voltak a papírjaim, nem kellett semmi miatt aggódnom.

Percy Achhpilia India

Blog/Hírek

9% corporate tax and new allowances in 2017 in Hungary

For the past decades, Hungary has offered the most favorable conditions for businessmen intending to set up a company in Europe. Now new regulations make it even more attractive. Read our tax alert and learn about the 9% corporate tax and more!

9% corporate tax to make running a business in Hungary even more economical

If you want to set-up a company in the EU, Hungary has been the best choice for a long time. Now running a business in Hungary will become even more economical thanks to new legislation on 9% corporate tax from 2017.

Jó tanács

Magyarország gyors és olcsó lehetőséget kínál az üzleti célú európai bevándorlásra. Ha egy nemzetközi hálózat európai főhadiszállást keres – és főleg, ha emiatt az igazgatónak sok időt kell Európában töltenie – Magyarország a legjobb választás.

Üzleti célú bevándorlás: tartózkodási engedély cégalapítással

Magyarországon tartózkodási engedélyt szerezhetnek azok a külföldi üzletemberek, akik ügyvezetőként atív szerepet töltenek be vállalkozásuk vezetésében. Az üzleti célú bevándorlás feltétele, hogy ügyfelünk céget alapítson Magyarországon, üzleti tervet készítsen, és gondoskodjon róla, hogy a vállalkozás sikeres működtetéséhez szükséges előírások teljesülnek. Amint az ügyvezető megkapja a tartózkodási engedélyt, a házastársa és a gyermekeik is kérvényezhetik azt családegyesítés keretében. A program bárki előtt nyitva áll, nemzetiségtől függetlenül.

Cégalapítás Magyarországon

Üzleti tevékenységen alapuló tartózkodási engedélyt az szerezhet, aki egy magyar cég ügyvezető igazgatója. Magyarországon céget alapítani egyszerű és gyors, ráadásul a kedvező jogi környezetnek köszönhetően nem is bonyolult, miközben igen alacsony a társasági adó (mindössze 9%), csakúgy, mint a cégműködtetési és megélhetési költségek. Az ország kedvező fekvése, illetve európai uniós és schengen-övezeti tagsága miatt is ideális helyszín, akár eddigi üzleti tevékenységének keres európai központot, akár új vállalkozásba fogna. Akárhogy is, üzleti céljainak megvalósításához – és a tartózkodási engedély megszerzéséhez – szilárd üzleti tervre is szüksége lesz; a Helpers ennek megírásában is nyújt asszisztenciát.

Üzleti vízum

A cégalapításhoz elengedhetetlen, hogy az ügyvezető Magyarországra utazzon, legalább egy rövid időre, ugyanis a céges bankszámlát csak személyesen nyithatja meg. Ha már rendelkezik a schengeni övezetbe való belépésre alkalmas vízummal, ezzel Magyarországra is beutazhat; ha nem, a Helpers segít a rövid távú üzleti vízum megszerzésében.

A magyar tartózkodási engedély előnyei

Ha valaki cégalapítással tartózkodási engedélyt szerez magának és családtagjainak, a továbbiakban korlátozás nélkül utazhat a schengeni övezetben, illetve kihasználhatja a helyi alacsony megélhetési költségek, kedvező üzleti környezet, és közép-európai elhelyezkedés nyújtotta előnyöket. Egyeztessen időpontot bevándorlási és üzleti szakértőinkkel, és beszélje meg velük, mi lenne a legjobb Önnek és családjának!

Áraink

Üzleti célú bevándorlás: tartózkodási engedély megszerzése cégalapítással

Standard csomag: 3990 euró (+áfa)

A szolgáltatás az alábbiakat tartalmazza:

 • cégalapítás (bankszámlanyitás, adószám)
 • székhelycím levéltovábbítással és -feldolgozással egy évre
 • üzleti terv készítése, ami a tartózkodási engedélyhez szükséges
 • adóazonosító jel és TAJ-szám a vállalat ügyvezetőjének
 • tartózkodási engedély ügyintézése (konzultáció és papírmunka)
 • meghívólevél (a Helpers nevében)

Prémium csomag: 9990 euró (+áfa)

A standard csomag minden szolgáltatása mellett a következőket tartalmazza:

 • első éves könyvelés – 3 bankszámla kezelésével, havi 20 számla kibocsátásával, bérszámfejtéssel 2 alkalmazott számára
 • irodakeresés – megkeressük az ideális helyszínt irodája számára, ahol az alkalmazottak működtethetik a vállalkozást

Kiegészítő szolgáltatások:

 • családegyesítés, vagyis tartózkodási engedély a családtagok számára: 600 euró (+áfa) / fő
 • munkavállalási és tartózkodási engedély további ügyvezetőknek és munkavállalóknak: 900 euró (+áfa) / fő
 • VIP személyi asszisztencia sofőrrel és kísérővel: napi 250 eurótól (+áfa)

Tartózkodási engedély meghosszabbítása

 • Engedélyhosszabbítási csomag az elsődleges kérelmező számára: 1600 euró (+áfa), ami tartalmazza az üzleti terv frissítését is
 • Engedélyhosszabbítás a házastárs számára: 600 euró (+áfa)
 • Engedélyhosszabbítás kiskorú gyermek számára: 300 euró (+áfa)

Írja meg, mire van szüksége, és kérjen teljes körű árajánlatot!

GYIK

Magyarország tagja az Európai Uniónak és a schengeni övezetnek, ezzel pedig vízum nélküli beutazást tesz lehetővé számos európai országba. A megélhetési költségek Magyarországon jóval alacsonyabbak, mint Nyugat-Európában, miközben a stabil gazdasági környezet jó táptalaj az üzleti vállalkozások növekedésének, különösen a nagyvárosokban. Magyarország modern és biztonságos, így kiváló helyszín, ha valaki vállalkozásba kezdene vagy új otthont keres családja számára.

Nem; nyilvánvaló, hogy egy üzletembernek olykor sokat kell utaznia, különösen, ha más országokban is vannak érdekeltségei. Ugyanakkor érdemes észben tartania, hogy a vállalat működése, illetve az üzleti tervben vázoltak megkövetelhetik, hogy az ügyvezető sok időt töltsön Magyarországon. Kérjük, erről is egyeztessen szakértőinkkel, hogy véletlenül se tegye kockára tartózkodási engedélye meghosszabbításának lehetőségét!

A magyarországi üzletvitellel és bevándorlással kapcsolatos gyakran ismételt kérdések teljes listájáért kattintson ide!

A más országokban bevett gyakorlattal ellentétben Magyarországon egy ingatlan birtoklása nem jogosít fel tartózkodási engedély igénylésére, mivel a kérelmezőnek igazolnia kell, hogy folyamatosan olyan tevékenységet végez (vállalatot vezet, alkalmazott, stb.), amely megköveteli a magyarországi jelenlétet. Ha mindenképpen ingatlanvásárlással akar tartózkodási engedélyhez jutni, a legegyszerűbb, ha alapít egy ingatlankezelő céget, és ezen keresztül vásárolja meg az ingatlant.

Cégenként egy ügyvezető kaphat tartózkodási engedélyt külön munkavállalási engedély nélkül, ha aktív szerepet tölt be a vállalat működésében, és rendelkezik a szükséges képzettséggel vagy gyakorlattal. A többi ügyvezetőnek már munkavállalási engedélyre is szüksége lesz, hogy a cégnél dolgozhasson, VAGY a cégnek három magyar alkalmazottat kell foglalkoztatnia minden újabb ügyvezető után.

Budapesten a havi átlagkereset 500-600 euró körül mozog, azonban egy külföldi cégvezetőnek ennél magasabb költségekkel kell számolnia, mert amellett, hogy lakást kell bérelnie magának, a vállalat működését is be kell indítania. Érdemes fejenként havi 300 euróval számolni lakhatásra, és további 600-800 euróval az egyéb költségekre.

Árajánlatkérés

Mivel nincs két egyforma vállalkozás, írja le, pontosan mit szeretne elérni a cégével és a tartózkodási engedélyével, hogy együtt megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!