Ügyfeleink véleménye

A Helpers nemcsak a cégalapításban, hanem a tartózkodási engedély megszerzésében is nagy segítségemre volt. Amíg az ő kezükben voltak a papírjaim, nem kellett semmi miatt aggódnom.

Percy Achhpilia India

Blog/Hírek

Entry to Hungary based on where you are coming from: green, yellow or red countries

The countries travellers might be arriving from are now categorized as “green”, “yellow”, or “red”, depending on how dangerous they are considered with respect to bringing COVID-19 to Hungary.

Country categories for entry to Hungary – updated regularly

Find out which are the green, yellow, and red countries relevant for entering Hungary as of 15 July 2020.

Jó tanács

Magyarország gyors és olcsó lehetőséget kínál az üzleti célú európai bevándorlásra. Ha egy nemzetközi hálózat európai főhadiszállást keres – és főleg, ha emiatt az igazgatónak sok időt kell Európában töltenie – Magyarország a legjobb választás.

Üzleti célú bevándorlás: tartózkodási engedély cégalapítással

Magyarországon tartózkodási engedélyt szerezhetnek azok a külföldi üzletemberek, akik ügyvezetőként atív szerepet töltenek be vállalkozásuk vezetésében. Az üzleti célú bevándorlás feltétele, hogy ügyfelünk céget alapítson Magyarországon, üzleti tervet készítsen, és gondoskodjon róla, hogy a vállalkozás sikeres működtetéséhez szükséges előírások teljesülnek. Amint az ügyvezető megkapja a tartózkodási engedélyt, a házastársa és a gyermekeik is kérvényezhetik azt családegyesítés keretében. A program bárki előtt nyitva áll, nemzetiségtől függetlenül.

Cégalapítás Magyarországon

Üzleti tevékenységen alapuló tartózkodási engedélyt az szerezhet, aki egy magyar cég ügyvezető igazgatója. Magyarországon céget alapítani egyszerű és gyors, ráadásul a kedvező jogi környezetnek köszönhetően nem is bonyolult, miközben igen alacsony a társasági adó (mindössze 9%), csakúgy, mint a cégműködtetési és megélhetési költségek. Az ország kedvező fekvése, illetve európai uniós és schengen-övezeti tagsága miatt is ideális helyszín, akár eddigi üzleti tevékenységének keres európai központot, akár új vállalkozásba fogna. Akárhogy is, üzleti céljainak megvalósításához – és a tartózkodási engedély megszerzéséhez – szilárd üzleti tervre is szüksége lesz; a Helpers ennek megírásában is nyújt asszisztenciát.

Üzleti vízum

A cégalapításhoz elengedhetetlen, hogy az ügyvezető Magyarországra utazzon, legalább egy rövid időre, ugyanis a céges bankszámlát csak személyesen nyithatja meg. Ha már rendelkezik a schengeni övezetbe való belépésre alkalmas vízummal, ezzel Magyarországra is beutazhat; ha nem, a Helpers segít a rövid távú üzleti vízum megszerzésében.

A magyar tartózkodási engedély előnyei

Ha valaki cégalapítással tartózkodási engedélyt szerez magának és családtagjainak, a továbbiakban korlátozás nélkül utazhat a schengeni övezetben, illetve kihasználhatja a helyi alacsony megélhetési költségek, kedvező üzleti környezet, és közép-európai elhelyezkedés nyújtotta előnyöket. Egyeztessen időpontot bevándorlási és üzleti szakértőinkkel, és beszélje meg velük, mi lenne a legjobb Önnek és családjának!

Áraink

Üzleti célú bevándorlás: tartózkodási engedély megszerzése cégalapítással

Kék csomag: 3990 euró (+áfa)

A szolgáltatás az alábbiakat tartalmazza:

 • cégalapítás (bankszámlanyitás, adószám)
 • székhelycím levéltovábbítással és -feldolgozással egy évre
 • üzleti terv készítése, ami a tartózkodási engedélyhez szükséges
 • adóazonosító jel és TAJ-szám a vállalat ügyvezetőjének
 • tartózkodási engedély ügyintézése (konzultáció és papírmunka)
 • meghívólevél (a Helpers nevében)

Vörös csomag: 6900 euró (+áfa)

A kék csomag minden szolgáltatása mellett a következőket tartalmazza:

 • könyvelés az első hat hónapban: bankszámlakezelés 3 pénznemben, havi max. 20 számla kibocsátása, bérszámfejtés 2 alkalmazott számára
 • irodahasználat: munkaállomás egy teljeskörűen felszerelt irodában, mely bármikor használható; egy vendég szabadon bevihető; 11 főig tárgyaló bérelhető.

Arany csomag: 12.900 euró (+áfa)

A vörös csomag minden szolgáltatása mellett a következőket tartalmazza:

 • első éves könyvelés: bankszámlakezelés 3 pénznemben, havi max. 20 számla kibocsátása, bérszámfejtés 2 alkalmazott számára
 • utazási asszisztencia: egy kollégánk segít kiválasztani a megfelelő repülőjáratokat, valamint hotelt foglalni magyarországi látogatása idejére.
 • tartózkodási engedély az egész családnak: amint az ügyvezető megkapja magyarországi tartózkodási engedélyét, házastársa és kiskorú gyerekei is beadhatják a kérelmüket.
 • domain név regisztráció: a cég nevének megfelelően, hogy céges e-mail címet hozhasson létre vállalkozása számára.

Kiegészítő szolgáltatások:

 • családegyesítés, vagyis tartózkodási engedély a családtagok számára: 800 euró (+áfa) / házastárs, 500 euró (+áfa) / gyerek
 • munkavállalási és tartózkodási engedély további ügyvezetőknek és munkavállalóknak: 1000 euró (+áfa) / fő
 • VIP személyi asszisztencia sofőrrel és kísérővel: napi 250 eurótól (+áfa)

Tartózkodási engedély meghosszabbítása

 • Engedélyhosszabbítási csomag az elsődleges kérelmező számára: 1600 euró (+áfa), ami tartalmazza az üzleti terv frissítését is
 • Engedélyhosszabbítás a házastárs számára: 800 euró (+áfa)
 • Engedélyhosszabbítás kiskorú gyermek számára: 500 euró (+áfa)

Írja meg, mire van szüksége, és kérjen teljes körű árajánlatot!

GYIK

A szerződött co-working irodában mindig rendelkezésére áll egy munkaállomás, ahol kényelmesen dolgozhat, vagy ahol leülhet beszélni egy partnerével. Az irodahasználat ténye ugyanakkor hozzájárulhat a sikeres bankszámlanyitáshoz is, mert igazolja a bank számára, hogy a befektető elkötelezett a magyarországi működés mellett.

Magyarország tagja az Európai Uniónak és a schengeni övezetnek, ezzel pedig vízum nélküli beutazást tesz lehetővé számos európai országba. A megélhetési költségek Magyarországon jóval alacsonyabbak, mint Nyugat-Európában, miközben a stabil gazdasági környezet jó táptalaj az üzleti vállalkozások növekedésének, különösen a nagyvárosokban. Magyarország modern és biztonságos, így kiváló helyszín, ha valaki vállalkozásba kezdene vagy új otthont keres családja számára.

Nem; nyilvánvaló, hogy egy üzletembernek olykor sokat kell utaznia, különösen, ha más országokban is vannak érdekeltségei. Ugyanakkor érdemes észben tartania, hogy a vállalat működése, illetve az üzleti tervben vázoltak megkövetelhetik, hogy az ügyvezető sok időt töltsön Magyarországon. Kérjük, erről is egyeztessen szakértőinkkel, hogy véletlenül se tegye kockára tartózkodási engedélye meghosszabbításának lehetőségét!

A magyarországi üzletvitellel és bevándorlással kapcsolatos gyakran ismételt kérdések teljes listájáért kattintson ide!

A más országokban bevett gyakorlattal ellentétben Magyarországon egy ingatlan birtoklása nem jogosít fel tartózkodási engedély igénylésére, mivel a kérelmezőnek igazolnia kell, hogy folyamatosan olyan tevékenységet végez (vállalatot vezet, alkalmazott, stb.), amely megköveteli a magyarországi jelenlétet. Ha mindenképpen ingatlanvásárlással akar tartózkodási engedélyhez jutni, a legegyszerűbb, ha alapít egy ingatlankezelő céget, és ezen keresztül vásárolja meg az ingatlant.

Cégenként egy ügyvezető kaphat tartózkodási engedélyt külön munkavállalási engedély nélkül, ha aktív szerepet tölt be a vállalat működésében, és rendelkezik a szükséges képzettséggel vagy gyakorlattal. A többi ügyvezetőnek már munkavállalási engedélyre is szüksége lesz, hogy a cégnél dolgozhasson, VAGY a cégnek három magyar alkalmazottat kell foglalkoztatnia minden újabb ügyvezető után.

Budapesten a havi átlagkereset 500-600 euró körül mozog, azonban egy külföldi cégvezetőnek ennél magasabb költségekkel kell számolnia, mert amellett, hogy lakást kell bérelnie magának, a vállalat működését is be kell indítania. Érdemes fejenként havi 300 euróval számolni lakhatásra, és további 600-800 euróval az egyéb költségekre.

Árajánlatkérés

Mivel nincs két egyforma vállalkozás, írja le, pontosan mit szeretne elérni a cégével és a tartózkodási engedélyével, hogy együtt megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!