Ügyfeleink véleménye

Amikor úgy döntöttünk, hogy céget alapítunk Magyarországon, észrevettük, hogy a legtöbb információ csak magyarul érhető el. A Helpers a folyamat minden pontján segített nekünk. Csak ajánlani tudom őket.

Joao Penha-Lopes, PhD (Portugália) Clever Time Consulting

Blog/Hírek

Company modification tips Hungary – Hiring an auditor

Company modification is the official procedure through which a lawyer’s help you can change the core data of your Hungarian company with the Company Registry. One of the cases when you need this procedure is when your company is hiring an auditor.

Report your corporate tax by 31 May in Hungary

Are you operating a company in Hungary? Then make sure to report and pay corporate tax for 2022 by 31 May 2023 the latest! You probably have an accountant that helps you with reporting related to your business – get in touch with them to make sure everything is alright.

Jó tanács

A cégbejegyzés történhet meghatalmazással vagy személyesen, de a bejegyzés után az ügyvezetőnek rövid időre Magyarországra kell jönnie, hogy megnyissa a cég bankszámláját. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ügyintézés a lehető legegyszerűbb legyen, és az ügyfelek látogatásakor teljes körű asszisztenciát nyújtunk.

Cégalapítás Magyarországon

Az árakért kattintson ide!

Miért érdemes a Helperst választani?

 • 18 év tapasztalat
 • 20+ fős, elkötelezett csapat
 • 2500 elégedett ügyfél
 • 10+ beszélt nyelv

Cégünk elsősorban külföldi üzletembereknek kínál szolgáltatásokat a cégalapítás és a vállalkozástámogatás területén. Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően jobban átlátjuk, ügyfeleinknek mire lehet szüksége, mint Magyarországon bárki más. Szakértő csapatunk készen áll, hogy Önnek is segítségére legyen magyarországi vállalata megalapításában, amihez kiegészítésként levéltovábbítást, könyvelést és egyéb szolgáltatásokat is kínálunk, igény szerint.

Miért érdemes Magyarországra jönni?

 • Gyors és könnyű cégalapítás akár 4-5 munkanap alatt
 • Alacsony, 9%-os társasági adó
 • EU-s adószám azonnal
 • Vízum vagy tartózkodási engedély egyszerűen, minden nemzetiségnek

Egy vállalkozás elindítása, azaz a cégalapítás Magyarországon csupán néhány napot vesz igénybe, beleértve az áfaregisztrációt is – ezzel Magyarország egyike annak a néhány olyan országnak, ahol az uniós adószámok kiadása automatikusan történik. Mindez a 9%-os társasági adóval kiváló üzleti és befektetési lehetőségeket kínál Magyarországon olyan külföldi állampolgároknak, akik költséghatékony megoldásokat vagy a igényeiknek megfelelő központot szeretnének létesíteni egy európai országban.

Áraink

Válassza az üzleti céljainak és jelenlegi helyzetének leginkább megfelelő cégalapítási csomagot! Minden ajánlatunk tartalmaz minden, az alapításkor kötelező elemet, így nem kell rejtett költségektől tartania. A regisztráció időigénye: az aláírást követően akár 4-5 munkanapon belül

Essential: 1690 euró (+áfa)

*Ez a lehetőség csak akkor választható, ha a cég rendelkezésére áll egy saját székhelycím és az ügyvezető el tudja olvasni a cég részére érkező magyar nyelvű hivatalos dokumentumokat.

 • cégalapítás (bejegyzés személyesen vagy meghatalmazással)
 • regisztráció díja
 • helyi és EU-s adószám
 • asszisztencia a bankszámlanyitáshoz
 • dokumentáció angol és magyar nyelven
 • adóazonosító jel és TB-szám az ügyvezetőnek
 • kamarai regisztráció (és az első éves tagdíj)
 • ügyfélkapu-regisztráció: elkísérjük az ügyvezetőt az okmányirodába, és segítünk elvégezni a regisztrációt az elektronikus ügyintézést lehetővé tévő portálon, ami elengedhetetlen a magyar cég könyveléséhez.

Standard: 2590 euró (+áfa)

Az Essential csomag minden szolgáltatása mellett a következőket tartalmazza:

 • székhelycím egy évre (Budapest központjában, a parlament közelében)
 • átfogó levéltovábbítás és postakezelés egy évre: átvesszük és felbontjuk a beérkező leveleket, majd szükség szerint továbbítjuk a cég könyvelőjének vagy a cégvezetőnek, adott esetben kiegészítve egy angol nyelvű összefoglalóval, mely a további intézkedésre vonatkozó instrukciókat is tartalmazza

Accounting+: 3990 euró (+áfa)

A standard csomag minden szolgáltatása mellett a következőket tartalmazza:

 • 6 havi könyvelés: bankszámlakezelés 3 pénznemben, havi max. 20 számla kibocsátása, bérszámfejtés 2 alkalmazott számára

Ez a csomag olyan, külföldi üzletemberek számára ideális, akik az első naptól jó kezekben szeretnék tudni cégük könyvelését. Angolul is jól beszélő könyvelő kollégáink gondoskodnak róla, hogy a vállalat alacsony aktivitás mellett is a jogszabályoknak megfelelő módon végezze üzleti tevékenységét.

Corporate: 3990 euró (+áfa)

A standard csomag minden szolgáltatása mellett a következőket tartalmazza:

 • leányvállalat vagy fióktelep létesítéséhez szükséges papírmunka
 • 3 óra konzultáció: szabadon választható a következő témákban:
  • jogi kérdések
  • HR és bérszámfejtés
  • adózás
  • könyvelés
  • tartózkodási engedély

Ez a csomag olyan ügyfelek számára ideális, akik a már létező külföldi vállalkozásuk számára akarnak leányvállalatot vagy fiókirodát nyitni Magyarországon, és akik szeretnének alaposabban is megismerkedni a helyi szabályozási környezettel és lehetőségekkel, mielőtt megtennék az első lépést.

Kiegészítő szolgáltatások

Leányvállalat vagy fióktelep alapítása más csomagokban is lehetséges, olyankor azonban a kapcsolódó többletmunkáért 500 eurót számítunk fel (+áfa).

Ha szeretne magyarországi tartózkodási engedélyt szerezni vállalkozás működtetése révén, tekintse meg erre a célra kialakított csomagjainkat itt!

A szolgáltatások összehasonlító táblázatát tartalmazó (angol nyelvű) brosúránkat itt találja.

GYIK

A szerződött co-working irodában mindig rendelkezésére áll egy munkaállomás, ahol kényelmesen dolgozhat, vagy ahol leülhet beszélni egy partnerével. Az irodahasználat ténye ugyanakkor hozzájárulhat a sikeres bankszámlanyitáshoz is, mert igazolja a bank számára, hogy a befektető elkötelezett a magyarországi működés mellett.

Az ügyfélkapu a magyarországi elektronikus ügyintézéshez való hozzáférési pont. Segítségével számos adminsiztratív feladatot el lehet intézni online, illetve ezen keresztül lehet időpontot foglalni az okmányirodákba. Magyarországi vállalatát az ügyfélkapun keresztül tudja beregisztrálni a cégkapun, így ez is elengedhetetlen a vállalat megalapításához. További információt itt talál.

A cégkapu egy webes felület, ahol a vállalat számára érkező hivatalos elektronikus levelek mindig elérhetők. Olyan, mint a székhely digitális változata, és ennek megfelelően a regisztráció is szintén kötelező. Egyelőre csak a NAV küldi ide az üzeneteket, de a portált használó hivatalok köre a jövőben bővülni fog. Ha a cége könyvelését a Helpers végzi, a cégkapu-regisztrációról is gondoskodunk, hiszen a vállalat könyvelőjének lehetséges meghatalmazást adni a hivatalos levelekhez való hozzáférésre, és ez az adóhihvataltól érkező levelekre különösen igaz. További információ itt érhető el (angolul).

Ha a székhely- és postaszolgáltatással együtt a könyvelési szolgáltatást is a Helperstől rendeli meg, biztos lehet benne, hogy minden hivatalos megkeresés időben eléri a cégét és a könyvelőjét, és a cég soha nem mulaszt el semmilyen fontos ügyviteli határidőt.

A bejegyzés után a cég azonnal megkapja EU-s adószámát és helyi adószámát – nincs szükség semmilyen további papírmunkára! Minden magyar vállalat automatikusan jogosult az adószámra, ezért nem kell kérelmet benyújtani. A cég bejegyzése után máris használhatja az új EU-s adószámot a tevékenységéhez

Bármilyen magyarországi vagy külföldi vállalkozás mellé alapíthat leányvállalatot. Ebben az esetben a következőkre lesz szükség:

 • cégbejegyzési dokumentum, mely tartalmazza az anyavállalat nevét, székhelyének címét, cégjegyzékszámát és az ügyvezető(k) nevét – ezt a dokumentumot a magyar konzulátusnak hitelesítenie kell, és le kell fordíttatni magyarra (az utóbbiban szívesen segítünk).
 • az anyavállalat ügyvezetőjének adatai (születési hely és idő, anyja neve, lakcím)
 • az anyavállalat ügyvezetőjének meghatalmazása (amennyiben nem tud Budapestre utazni) – amint minden adatot megkaptunk, elkészítjük a dokumentumot és elküldjük Önnek. Ezt a dokumentumot is hitelesítenie kell a magyar konzulátusnak.
 • meghatalmazás a magyar leányvállalat ügyvezetőjétől (és valamennyi részvényesétől) – ezt a dokumentumot is hitelesítenie kell a magyar konzulátusnak.

A céget meghatalmazás alapján is megalapíthatja. Ehhez valamiféle hitelesítés szükséges (közjegyzői, apostille-es vagy konzuli, attól függően, hol tartózkodik), és mi a jelenléte nélkül is be tudjuk jegyezni cégét. A cég ügyvezető igazgatójának azonban legalább egy napra Budapestre kell utaznia, hogy bankszámlát nyisson a cég számára. A másik lehetőség az, hogy 4-5 munkanapra Magyarországra utazik, és ez idő alatt minden szükséges ügyet el tud intézni.

A magyarországi cégalapítás egyik előnye, hogy az alaptőkét nem kötelező befizetni a cég bankszámlájára, és a bejegyzés után a tőke 100%-át azonnal a céggel kapcsolatos kiadásokra lehet fordítani. Az alaptőke mértéke jelenleg 3.000.000 forint. Egy példa: a cégalapítás utáni költségeket (pl. könyvelési szolgáltatások, székhelyszolgáltatás költségeit) le lehet vonni az alaptőkéből, így egy ellenőrzés során (ami az első hónapokban elég gyakori a külföldi tulajdonban lévő vállalatok esetében) az adóhatóság nem vizsgálja, hol van az alaptőke. Ha viszont az alaptőkét a cég nem költi el az ellenőrzés időpontjáig (valamilyen induló kiadásra vagy egyéb elszámolható költségre, pl. bérekre vagy irodai/anyagköltségre), az alaptőke meglétét készpénzben vagy bankszámlára elhelyezve kell igazolni.

Igen, igaz. A Helpers ebben teljes körű segítséget nyújt. Magyarországon a cégalapítás gyorsabb, mint az Európai Unióban bárhol: a szükséges dokumentumok aláírásától számítva mindössze 24-48 órát vesz igénybe. Az áfaregisztráció szintén azonnali, így egy magyar vállalat rögtön megkezdheti a működést. Mivel a társasági adó alig 9%, ennek az előnyeit is az első pillanattól élvezheti.

Kapcsolat

Az ügyfelek mindig kellemesen meglepődnek, milyen gyors, egyszerű és költséghatékony a cégalapítás Magyarországon. Lépjen kapcsolatba velünk még ma!

Küldjön üzenetet

 • Adatkezelés
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Árajánlatkérés

Ha szeretné kihasználni csomagajánlataink előnyeit, kérjen egyénre szabott árajánlatot vagy ingyenes konzultációt valamelyik szakemberünkkel! Ehhez töltse ki az alábbi űrlapot!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!