Ügyfeleink véleménye

A magam példáján igazol­ha­tom, hogy keve­sebbet kellett baj­lód­nom a bürok­rá­ci­ával, és az egész folya­mat keve­sebbe került nekem, mint azok­nak a kol­lé­gá­im­nak, akik lát­szó­lag ol­csóbb ügy­nök­sé­gek szol­gál­ta­tá­sa­it vet­ték igénybe.

Les Collins Ausztrália

Blog/Hírek

From January 2023, you need to carry fewer documents when driving in Hungary

You will not need to have your driver’s license and the vehicle registration on you when driving in Hungary if both documents were issued here. You will still be required to have valid ID documents on you.

International driver’s license in Hungary

You need an international driver’s license only if you visit a country that is not a member of the EU or the Vienna Convention. Learn how to get it.

Jó tanács

Gyakran megesik, hogy a magyar munkáltatók nem ismerik kellőképpen a szabályozást, ezért már jelentkezéskor kérik a jelölttől a munkavállalási engedélyt – persze helytelenül. Ha Magyarországon szeretne munkát vállalni, hasznos lehet előre megismerkedni a helyi szabályozással.

Munkavállalási engedély és külföldiek foglalkoztatása

Ha egy Európán kívülről érkező személy akar Magyarországon munkát vállalni, ehhez (néhány speciális esettől eltekintve) engedélyre lesz szüksége. Sok ügyfelünk nem tudja, hogy ehhez az első lépés, hogy állást keres, és aláírja a munkaszerződését – ráadásul egyes esetekben a munkáltatók sincsenek ezzel tisztában, és a segítségünkre szorulnak. Ha külföldiként Magyarországon szeretne dolgozni, vagy ha Európán kívülről érkező munkavállalót szeretne alkalmazni, forduljon hozzánk bizalommal!

Külföldiek munkavállalása

Az EU állampolgárainak nincs szükségük munkavállalási engedélyre, hogy Magyarországon dolgozhassanak, más külföldieknek azonban ez elengedhetetlen, akár egy magyar vállalatnál akarnak elhelyezkedni munkaszerződéssel, akár a saját vállalkozásukban akarnak dolgozni. Ez alól csakis az olyan EU-n kívüli állampolgárok képeznek kivételt, akik a saját cégük ügyvezető igazgatói tisztjét látják el. Ha azonban igazgatóként olyan munkát is végeznének, amely nem kapcsolódik szorosan a menedzsmenthez (pl. egy programozó vállalatnál, ahol az igazgató maga végezné a programozói feladatokat), ehhez munkavállalási engedélyre lesz szüksége. Hogy ne érjék kellemetlen meglepetések, és emiatt ne maradjon le semmiről, érdemes konzultálni egy bevándorlási szakemberrel.

Munkavállalási engedély megszerzése

Munkavállalási engedélyt általában a tartózkodásiengedély-kérelmes csomagunk keretében szoktunk igényelni a Bevándorlási Hivataltól. Ekkor már meg kell legyen az érvényes munkaszerződés a kérelmező és a munkát adó magyar vállalat között; nem lehet előbb munkavállalási engedélyt igényelni és később munkát keresni. Az eljárás elég bonyolult és időigényes, ezért sokat nyerhet, ha szakértő segítséget kér, ha Magyarországon szeretne munkát vállalni, vagy külföldi munkaerőt szeretne alkalmazni.

Áraink

Munkavállalási és tartózkodási engedély*: 1200 euró (+áfa) (+a hiteles fordítás költsége)
Vállalaton belüli áthelyezés: 1200 euró (+áfa) (+a hiteles fordítás költsége)

* 2014 januárjától kezdődően a korábbi munkavállalási és tartózkodási engedély egyetlen engedélyben egyesül. Ennek megfelelően azon külföldieknek, akik keresőtevékenység céljából érkeznek Magyarországra, csak egy eljárást kell végigcsinálniuk.

GYIK

Általában nem keresünk munkát senki helyett. Ha már megtalálta álmai állását, örömmel elintézzük Önnek a munkavállalással és a tartózkodási engedéllyel kapcsolatos papírmunkát.

Akár már meg is van a jelöltje, akár csak rendszeresen dolgozik nemzetközi csapattal, az alkalmazás minden szakaszában tudunk segíteni: megszerezzük legújabb munkatársa részére a tartózkodási és munkavállalási engedélyt, az adóazonosítót, TAJ-számot, szükség esetén intézzük a bérszámfejtést, valamint a családtagok relokációját.

Ahhoz hogy munkáltatója legálisan tudja alkalmazni, szükség lesz még adóazonosító jelre és TAJ-számra. Tartózkodási engedély is kelleni fog, de ezt a hivatal a munkavállalási engedéllyel együtt kezeli. Ha családtagjait is magával akarja hozni, nekik is szükségük lesz tartózkodási engedélyre és TAJ-számra.

Árajánlatkérés

Töltse ki űrlapunkat, és kérjen részletes listát a magyarországi munkavállaláshoz szükséges dokumentumokról és az eljárás részleteiről! Kérjen árajánlatot!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!