Ügyfeleink véleménye

A Helpers méltó a nevéhez. Igazán segítő­kész és ügyfél­köz­pontú csapat. Számos alka­lommal hasz­nál­tam a szol­gál­ta­tá­sa­ikat, és mindig úgy érez­tem, valódi érté­ket kapok a pén­zemért. Ha szeretne meg­ol­dást talál­ni a problé­má­jára, leg­jobb, ha hozzá­juk fordul.

David Newman Leányvállalati igazgató
Budapest Airport

Blog/Hírek

Start looking at properties for your Hungarian golden visa now

The application period for the Hungarian golden visa program starts only in July 2024, but you can and should already start looking for residential real estate in Hungary.

Property sale in Hungary: How to sell your apartment as an expat?

To sell your Hungarian apartment, you will need a lawyer to create the contract between you and your buyer and to submit it to the land registry. You might also be required to pay a 15% personal income tax after the deal – however, this property sale tax might be reduced to zero in various cases.

Jó tanács

2015. december 15-én az Országgyűlés 27%-ról 5%-ra csökkentette a lakóingatlanok után fizetendő áfa mértékét, hogy még tovább fokozza az ingatlanpiac fellendülését.

Ingatlanbefektetések

A Helpers több mint ingatlanügynökség – a mi feladatunk ügyfeleink érdekeinek képviselete és a számukra legjobb üzleti lehetőségek felkutatása akár partnerügynökségeinken, akár saját hálózatunkon keresztül. Gondosan kiválasztott és előre értékelt, gyakran nem is hirdetett, „bennfentes” ingatlanvásárlási lehetőségeket kínálunk, amelyekkel másutt nem találkozik. Ha Ön ingatlanügynök, aki a lehető legjobb helyszínt keresi, vagy családjának szeretne vásárolni egy lakást Budapesten, a Helpers örömmel segít és vezeti végig Önt az összes szükséges lépésen.

A magyar ingatlanpiac

Magyarországon és különösen Budapesten az elmúlt pár évben hatalmas volt az áremelkedés az ingatlanpiacon. Ez mintegy 60 százalékos növekedést jelent, a fővárosban pedig jelenleg 2500 euró körül alakul az átlagos négyzetméterár. Ennek köszönhetően a budapesti ingatlanpiac igen kedvező feltételeket kínál Prágához vagy Bécshez képest, miközben az árak Krakkóval, Belgráddal és Zágrábbal vannak egy súlycsoportban. Az áremelkedés egy ideje lassulóban van, éppen ezért ez a legjobb alkalom az ingatlanbefektetésre, akár saját magának keres ingatlant, akár üzleti célra.

Befektetési lehetőségek

Portfóliónkban lakások, házak, villák és különféle lakóingatlanok szerepelnek, valamint olyan üzleti célú ingatlanok is (irodák, épületek, szállodák és éttermek), melyeket a legnagyobb ingatlanügynökségek portfóliójából és széles körű hálózatunkon keresztül elérhető más források alapján válogattunk ki.

Ingatlankezelés

Nincs könnyű helyzetben az, akinek külföldön van ingatlana, különösen akkor, ha nem tölti minden idejét az adott országban. Ne aggódjon: ingatlankezelési szolgáltatásainkat a kifejezetten külföldi ingatlantulajdonosok igényeihez igazítottuk, így biztos lehet benne, hogy kellemes tapasztalatokat fog szerezni!

Áraink

Üzleti vagy lakóingatlan

Ha a Helpersen keresztül vásárol lakást vagy házat, esetleg üzleti ingatlant, biztosra veheti, hogy hamar megtalálja, amit keres. Az ingatlankeresés megkezdéséhez előleget kérünk, melyet később levonunk a vásárlás után fizetendő sikerdíjból.

A következő költségekre számíthat:

 • Ingatlankeresés előlege: 800 euró (+áfa), ami a következőket tartalmazza: konzultáció azzal kapcsolatban, mit keres és mik a lehetőségei; ingatlankeresés, amennyiben munkatársaink azonosítják azokat az eladó ingatlanokat, amelyek a lehető legjobban megfelelnek a szükségleteinek; a kiválasztott ingatlanok megtekintése egy kollégánkkal közösen (ha Budapesten tartózkodik, akkor személyesen).
 • Sikerdíj lakóingatlan esetében (csak az ügylet véglegesítése után fizetendő): a vételár 0,5-1,5 százaléka mínusz az előleg (+áfa)
 • Sikerdíj üzleti ingatlan esetében (csak az ügylet véglegesítése után fizetendő): a vételár 0,5-2 százaléka mínusz az előleg (+áfa)
 • Ügyvédi költség: a befektetés legfeljebb 1 százaléka (+áfa), ami magában foglalja a szerződés előkészítését, a tulajdonjog átruházástát, valamint az ingatlan regisztrációját a földhivatalban
 • Regisztrációs illeték: a befektetés 4 százaléka, a NAV-nak fizetendő
 • Harmadik országbeli állampolgároknak a vásárlás véglegesítéséhez engedélyre van szükségük: EUR 200 (+áfa)

Ingatlankezelés

Akár kiadná magyarországi lakóingatlanát (hosszú vagy rövid távra), akár saját maga használná, amikor itt tartózkodik, ingatlankezelési szolgáltatásunk biztosítja, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a ház körül.

Bérbeadás hosszú távra

Ár: a havi lakbér 16 százaléka, de legalább 60 euró havonta (+áfa).

A szolgáltatás következőket tartalmazza:

 • Az ingatlan rendszeres ellenőrzése
 • Postai küldemények felvétele
 • Értesítés, ha valamilyen berendezés elromlik vagy egyéb javítási munkára van szükség
 • A bérlő által fizetendő bérleti díj beszedése
 • Számlák befizetése
 • Képviselet a lakógyűlésen
 • Általános kapcsolattartás és az ingatlan kulcsainak megőrzése

Kiegészítő szolgáltatások:

 • Javítás vagy szerelés megszervezése: egyedi árazás

Rövidtávú bérbeadás

Kérjen egyedi árajánlatot!

Eladná a lakását?

Ha azt tervezi, eladja Budapesti ingatlanát, szívesen felvesszük a lakást az ügyfelinknek kínált portfóliónkba, így könnyebben talál megbízható vásárlót.

GYIK

Több szempontot is figyelembe kell venni, például az adózást, de minden lehetőség esetében segítünk kiszámolni a költségeket. Vásárolhat ingatlant magánszemélyként, létesíthet magyarországi holdingvállalatot, vagy (ha az adott ingatlan egy vállalat tulajdonában van) megvásárolhatja a jelenlegi tulajdonos vállalatot. Beszélje meg velünk előre a lehetőségeket, hogy megalapozottan tudjon döntést hozni!

Ha nem az Európai Unió állampolgára, az ingatlanvásárláshoz engedélyre van szüksége, de ne aggódjon, a szolgáltatás részeként ezt is beszerezzük!

Mivel a Helpers nem ingatlanügynökség, számunkra kizárólag az a fontos, hogy az Ön igényeinek megfelelő legjobb megoldást találjuk meg (és nem az, hogy egy adott ingatlant eladjunk), ezért örömmel segítünk Önnek megtalálni a lehető legjobb megoldást!

Árajánlatkérés

Ha megad néhány részletet a szükséges feltételekről, örömmel ajánlunk Önnek néhány lehetőséget a portfóliónk alapján, és az előzetes számításokat is elvégezzük. Kérjük, töltse ki az adatlapunkat!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!