Ügyfeleink véleménye

A külföldi ingatlan­vásárlás sok buk­ta­tóval járhat. Több köz­­ve­tí­tővel, in­­gat­­lan­­ügy­nök­kel, ügy­véddel, épí­tési vál­­lal­­ko­­zóval kell kap­­cso­­latot tar­ta­ni, meg kell ta­lál­ni a meg­­fe­lelő szak­em­be­re­ket. A lis­ta vég­­te­len hosszú le­het... a HELPERS viszont vég­te­lenül egy­sze­rűvé tette mindezt!

Timothy Waskett Budapesti lakástulajdonos

Blog/Hírek

Start looking at properties for your Hungarian golden visa now

The application period for the Hungarian golden visa program starts only in July 2024, but you can and should already start looking for residential real estate in Hungary.

Property sale in Hungary: How to sell your apartment as an expat?

To sell your Hungarian apartment, you will need a lawyer to create the contract between you and your buyer and to submit it to the land registry. You might also be required to pay a 15% personal income tax after the deal – however, this property sale tax might be reduced to zero in various cases.

Jó tanács

Bizonyos városrészekben, például Budapest központi kerületeiben vagy a budai hegyeken a piaci elemzők körülbelül 15%-os növekedést várnak az elkövetkezendő években.

Budapesti lakások

A Helpers nem ingatlanügynökség, ami előnyös ügyfeleink számára, hiszen a magyarországi ingatlanügynökségek nem a vevőt, hanem az eladót képviselik. Mi viszont rendszeresen áttekintjük a piaci ajánlatokat (partnerügynökeinken vagy kiterjedt hálózatunkon keresztül), hogy megtaláljuk az Ön számára legígéretesebb és legmegbízhatóbb lehetőségeket. A Helpersen keresztül biztonságosan, könnyen és kényelmesen vásárolhat ingatlant – tanácsadóink az elejétől fogva végig Ön mellett állnak, hogy végül elégedett legyen a vásárlásával.

Lakásvárárlás Budapesten

A budapesti ingatlanpiacot növekvő árak, illetve kedvező rövid- és hosszútávú bérleti lehetőségek jellemzik, melyek átlagosan 8%-os megtérülést hozhatnak a befektető számára. Leggyorsabban a közepes méretű ingatlanok ára és bérleti díja nő, mert ezek rövid- és hosszú távú bérletre egyaránt alkalmasak.

Eladó ingatlan

A lakóingatlanok három típusára összpontosítunk:

  1. központi fekvésű belvárosi lakások (rendszerint) klasszikus európai stílusban épült épületekben
  2. teljesen felújított, kiváló fekvésű  luxuslakások, melyek akár rövid-, akár hosszú távra bérelhetők
  3. házak és villák a budai oldalon, rendszerint a budai hegyekben, melyek külföldi családok, vállalatvezetők vagy diplomaták számára alkalmasak
Áraink

Fontos tudnia, hogy addig nem kell semmit sem fizetnie, amíg létre nem jön az ügylet, és alá nem írják a szerződést – és mielőtt elkötelezné magát, kiszámoljuk az összes felmerülő költséget.

A költségek a következőket tartalmazzák:

  • Sikerdíj (csak az ügylet véglegesítése után fizetendő): a vételár 2%-a
  • Ügyvédi költség: a befektetés legfeljebb 1%-a
  • Regisztrációs illeték: a befektetés 4%-a
  • Vásárlási engedélyek, dokumentumok: 200 euró (+áfa)

Ha szeretne előzetes költségbecslést kapni, lépjen kapcsolatba befektetési tanácsadónkkal!

Kiegészítő szolgáltatások ingatlanvásárlók számára:

Ha a Helpersen keresztül vásárol ingatlant, jelentős kedvezményt kap ingatlankezelési csomagjainkból – a részletekért kattintson ide!

GYIK

Ha már kiválasztotta az Önnek tetsző lakást, a foglaló kifizetése után benyújthatjuk az ingatlanvásárlási engedély iránti kérelmet, melynek elbírálása rendszerint 5-6 hétig tart.

Ingatlanértékesítés esetén az eladás révén megszerzett jövedelem után személyi jövedelemadót kell fizetni. 2016. január elsejétől az ingatlaneladásból származó jövedelem után fizetendő adó mértéke 15%, de a ténylegesen fizetendő adó összege több tényezőn múlik. Ha érdeklik a további részletek, lépjen kapcsolatba velünk!

Bármely külföldi vásárolhat lakóingatlant Magyarországon, de a nem uniós állampolgároknak engedélyre van szükségük, melyet a szolgáltatásunk részeként szívesen beszerzünk Önnek.

Árajánlatkérés

Töltse ki az adatlapot, adja meg az ingatlanvásárlásra szánt összeget és a vásárlás célját, mi pedig konkrét ajánlatokat adunk Önnek!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!