Ügyfeleink véleménye

A külföldi ingatlan­vásárlás sok buk­ta­tóval járhat. Több köz­­ve­tí­tővel, in­­gat­­lan­­ügy­nök­kel, ügy­véddel, épí­tési vál­­lal­­ko­­zóval kell kap­­cso­­latot tar­ta­ni, meg kell ta­lál­ni a meg­­fe­lelő szak­em­be­re­ket. A lis­ta vég­­te­len hosszú le­het... a HELPERS viszont vég­te­lenül egy­sze­rűvé tette mindezt!

Timothy Waskett Budapesti lakástulajdonos

Blog/Hírek

Property purchase in Hungary as a foreigner

If you are not a citizen of Hungary, you might need a property purchase license before you can finalize the deal – your lawyer can take care of it. After purchase, you will be required to pay property tax, which is normally 4% of the purchase price.

ETIAS visa waiver goes live May 2023

Currently, passport holders of more than 50 countries can enter the Schengen zone without a visa. Starting from May 2023, they will be required to apply for an ETIAS visa waiver before their trip.

Jó tanács

Bizonyos városrészekben, például Budapest központi kerületeiben vagy a budai hegyeken a piaci elemzők körülbelül 15%-os növekedést várnak az elkövetkezendő években.

Budapesti lakások

A Helpers nem ingatlanügynökség, ami előnyös ügyfeleink számára, hiszen a magyarországi ingatlanügynökségek nem a vevőt, hanem az eladót képviselik. Mi viszont rendszeresen áttekintjük a piaci ajánlatokat (partnerügynökeinken vagy kiterjedt hálózatunkon keresztül), hogy megtaláljuk az Ön számára legígéretesebb és legmegbízhatóbb lehetőségeket. A Helpersen keresztül biztonságosan, könnyen és kényelmesen vásárolhat ingatlant – tanácsadóink az elejétől fogva végig Ön mellett állnak, hogy végül elégedett legyen a vásárlásával.

Lakásvárárlás Budapesten

A budapesti ingatlanpiacot növekvő árak, illetve kedvező rövid- és hosszútávú bérleti lehetőségek jellemzik, melyek átlagosan 8%-os megtérülést hozhatnak a befektető számára. Leggyorsabban a közepes méretű ingatlanok ára és bérleti díja nő, mert ezek rövid- és hosszú távú bérletre egyaránt alkalmasak.

Eladó ingatlan

A lakóingatlanok három típusára összpontosítunk:

  1. központi fekvésű belvárosi lakások (rendszerint) klasszikus európai stílusban épült épületekben
  2. teljesen felújított, kiváló fekvésű  luxuslakások, melyek akár rövid-, akár hosszú távra bérelhetők
  3. házak és villák a budai oldalon, rendszerint a budai hegyekben, melyek külföldi családok, vállalatvezetők vagy diplomaták számára alkalmasak
Áraink

Fontos tudnia, hogy addig nem kell semmit sem fizetnie, amíg létre nem jön az ügylet, és alá nem írják a szerződést – és mielőtt elkötelezné magát, kiszámoljuk az összes felmerülő költséget.

A költségek a következőket tartalmazzák:

  • Sikerdíj (csak az ügylet véglegesítése után fizetendő): a vételár 2%-a
  • Ügyvédi költség: a befektetés legfeljebb 1%-a
  • Regisztrációs illeték: a befektetés 4%-a
  • Vásárlási engedélyek, dokumentumok: 200 euró (+áfa)

Ha szeretne előzetes költségbecslést kapni, lépjen kapcsolatba befektetési tanácsadónkkal!

Kiegészítő szolgáltatások ingatlanvásárlók számára:

Ha a Helpersen keresztül vásárol ingatlant, jelentős kedvezményt kap ingatlankezelési csomagjainkból – a részletekért kattintson ide!

GYIK

Ha már kiválasztotta az Önnek tetsző lakást, a foglaló kifizetése után benyújthatjuk az ingatlanvásárlási engedély iránti kérelmet, melynek elbírálása rendszerint 5-6 hétig tart.

Ingatlanértékesítés esetén az eladás révén megszerzett jövedelem után személyi jövedelemadót kell fizetni. 2016. január elsejétől az ingatlaneladásból származó jövedelem után fizetendő adó mértéke 15%, de a ténylegesen fizetendő adó összege több tényezőn múlik. Ha érdeklik a további részletek, lépjen kapcsolatba velünk!

Bármely külföldi vásárolhat lakóingatlant Magyarországon, de a nem uniós állampolgároknak engedélyre van szükségük, melyet a szolgáltatásunk részeként szívesen beszerzünk Önnek.

Árajánlatkérés

Töltse ki az adatlapot, adja meg az ingatlanvásárlásra szánt összeget és a vásárlás célját, mi pedig konkrét ajánlatokat adunk Önnek!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!