Ügyfeleink véleménye

Andrea, a Helpers specialistája fantasztikus segítség volt a tartózkodási engedélyem megszerzése során. Nemcsak barátságos, hanem nagyon hatékony is, és minden részletről időben gon­dos­ko­dott. Csak aján­lani tudom!

Jay Sunberg USA

Blog/Hírek

Hungarian residency options for non-EU citizens under the new immigration law

As of 1 January 2024, new Hungarian residency options are available to third-country nationals living in Hungary or planning to move here.

When in doubt, ask the Immigration Office directly

Are you worried about the new Hungarian immigration law? Are you looking for rock solid information? Not sure who to trust? You can ask the Hungarian Immigration Office directly.

Jó tanács

Tudta Ön, hogy létezik olyan tartózkodási engedély, amellyel nem kell folyamatosan Magyarországon tartózkodni? Egy ilyen engedély nagyban megkönnyítheti egy folyton úton levő nemzetközi üzletember életét.

Tartózkodási engedély és letelepedés Magyarországon

Ha egy EU-n kívüli állampolgár munkavállalás vagy üzleti tevékenység céljából jönne Magyarországra, vagy csak könnyen és gyorsan szeretne EU-s tartózkodási engedélyt, hátterétől és céljaitól függően számos lehetőség közül választhat. Különféle alapokon igényelhet tartózkodási vagy letelepedési engedélyt, úgy mint munkavállalás, saját cég vezetése, diák státusz stb. Ha tudni szeretné, Önnek és családjának mi lenne a legjobb, egyeztessen időpontot, és kérjen tanácsadást!

Miért érdemes Magyarországra jönni?

  • alacsony megélhetési és üzletviteli költségek
  • alacsony adók (társasági adó 9%, osztalékadó 15%)
  • csodaszép ország Európa szívében
  • jó közbiztonság és barátságos környezet
  • egyszerű cégalapítás és bevándorlás
  • magyar tartózkodási engedéllyel vízum nélkül lehet beutazni más európai országokba is
  • a cégalapítás és tartózkodási engedély mindenkinek elérhető, nemzetiségtől függetlenül
  • remek nemzetközi iskolák és angol tannyelvű egyetemek

Tartózkodási engedély típusai

Tizennégy éves tapasztalatával és teljes körű csomagjaival a Helpers vezető szerepet játszik az üzleti és bevándorlási szolgáltatások területén. Minden elérhető tartózkodási vagy letelepedési engedély megszerzésében nyújtunk asszisztenciát, legyen szó munkavállalásról, vállalkozásról, családegyesítésről, tanulásról, államkötvényekbe való befektetésről, vagy bármi másról. Több száz elégedett ügyféllel a hátunk mögött bátran állíthatjuk, hogy bárkinek tudunk segíteni mindenféle engedélyének vagy dokumentumának ügyintézésében.

Áraink

Ugyan nem tudunk minden esetben segíteni, ez ne tartsa vissza, és kérjen árajánlatot! Lehetséges, hogy a kért szolgáltatást nem mi magunk fogjuk megvalósítani, hanem valamelyik régi, jól ismert partnerünk, aki ugyanolyan elkötelezett a minőségi szolgáltatás iránt, mint mi a Helpersnél. Emiatt az itt feltüntetett árak csak irányadó árak.

Bevándorlási tanácsadás: 120 euró / óra (+áfa). A tanácsadás során szakértő kollégánkkal egyeztethet arról, mit szeretne és mik a lehetőségei. Egy alkalom nagyjából egy órát vesz igénybe, és ha később a mi segítségünkkel kíván tartózkodási engedélyt szerezni, a tanácsadás díját levonjuk a szolgáltatásunk árából.

EU-s állampolgároknak

Regisztrációs kártya és lakcímkártya EGT-állampolgároknak: 600 euró (+áfa) / fő

Nem EU-s állampolgároknak

Tartózkodási engedély keresőtevékenységgel (magyar vállalkozások ügyvezetői számára, üzleti tervvel kiegészítve): 3000 euró (+áfa)
Munkavállalási és tartózkodási engedély további ügyvezetőknek és munkavállalóknak: 1200 euró (+áfa) / fő (+a hiteles fordítások költsége)

Egyéb célú tartózkodási engedély: 1000 euró
(+áfa) / fő

Tartózkodási engedély és lakcímkártya EU-s állampolgár harmadik országbeli családtagjának (5 évre): 1000 euró (+áfa) / fő (+a hiteles fordítások költsége)

Tartózkodási engedély családegyesítéssel: 1000 euró (+áfa) / fő (+a hiteles fordítások költsége)

Fehér kártya: 1000 euró / fő (+áfa)

Nemzeti letelepedési engedély: 1500 euró (+áfa) / fő

A fenti dokumentumok többségével kapcsolatos ügyintézés szolgáltatáscsomagokban is elérhető. Ide kattintva  többet is megtudhat a vállalkozás működtetése révén megszerezhető tartózkodási engedélyről (üzleti célú bevándorlás).

GYIK

Az útlevélnek legalább 90 nappal tovább kell érvényesnek lennie, mint az igényelt tartózkodási engedélynek. Ez azt jelenti, hogy ha az útlevele hamarosan lejár, a tartózkodásiengedély-kérelem beadása előtt meg kell újítania, hiszen az engedélyt nem adhatják ki az útlevél lejártán túli időszakra.

A magyar állami egészségbiztosítási rendszer teljes körű ellátásra jogosít fel Magyarországon, és az EU többi országában is fedezi az alapszintű ellátás költségeit. A rendszerbe azonban csak magyarországi lakosok kerülhetnek be, vagyis csak az jogosult az ellátásra, aki már rendelkezik tartózkodási engedéllyel. Addig is szívesen ajánlunk olyan privát egészségbiztosítót, ami belefér a költségvetésébe, és megfelel a tartózkodásiengedély-igénylés követelményeinek.

A tartózkodási engedély meghosszabbítását legkésőbb 30 nappal az engedély lejárata előtt kell kérvényezni. Ugyanekkor azt is bizonyítani kell, hogy az eredeti engedély kiadásának alapjául szolgáló helyzet továbbra is fennáll.

A jogosítványhonosítási szolgáltatás ára az eljárás költségeit fedezi, valamint az Ön személyes segítőjének munkáját, aki mindenről gondoskodik. A fordítás ára a forrásnyelvtől függően minden esetben más és más, vagyis nem lehet előre beárazni. Azzal, hogy nem építettük be a szolgáltatás árába, minden ügyfelünknek a lehető legjobb árat ajánlhatjuk.

Árajánlatkérés

Mindig nyitottak vagyunk rá, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek. Írja meg, mire van szüksége, és elkészítjük egyedi árajánlatát!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!