Ügyfeleink véleménye

A Helpers rengeteget segített nekem a magyar állam­pol­gár­ság meg­szer­zé­sében. Min­den­kinek, aki meg akarja erő­sí­teni a kap­cso­latát Magyar­ország­gal, csak melegen ajánl­ha­tom a szol­gá­la­ta­ikat, akár állam­pol­gár­ságot szerez­né­nek, akár céget ala­pí­ta­nának.

Robert Schneider California, USA

Blog/Hírek

The Hungarian Quarantine App

Starting from 2 November 2020, there is a new smartphone app available for those sent to quarantine that helps the Police allocate manpower and spare those in quarantine the hassle of police visits to their home.

Country categories for entry to Hungary – updated regularly

Find out which are the green, yellow, and red countries relevant for entering Hungary as of 15 July 2020.

Jó tanács

Ha magyar állampolgárságot akar szerezni, előtte általában évekig rendelkeznie kell tartózkodási engedéllyel, mindig időben megújítva azt. Kérjen szakértő segítséget, és soha nem csúszik le egyetlen határidőről sem!

Magyar állampolgárság megszerzése

A magyar útlevélnél nincs is kívánatosabb úti okmány a világon, hiszen ezzel nemcsak Európában lehet vízum nélkül utazgatni, hanem az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába is be lehet utazni, sok más országgal egyetemben. Ha tudni akarja, jogosult-e a magyar állampolgárságra, illetve mikor / hogyan változtathatja jelenlegi bevándorlói státuszát állampolgársággá, egyeztessen időpontot bevándorlási szakembereinkkel! Az alábbi (angol nyelvű) teszt segítségével pár perc alatt felmérheti, jogosult-e a magyar állampolgárságra.

Ha további információt szeretne a magyar állampolgárság megszerzéséről, olvasson tovább!

Állampolgárság magyar felmenők révén

Általában nyolc évig kell Magyarországon élni az állampolgárság megszerzéséhez, ám olykor az egyszerűsített honosítás is elérhető, ha a kérelmező szülei vagy felmenői magyar állampolgárok (voltak), illetve ha valakinek a házastársa és gyermekei magyar állampolgárok. Akár hiszi, akár nem, már egyetlen, a XIX. században itt élt felmenő elég a kérelemhez! Ilyen esetekben az eljárás többnyire csak néhány hónapot vesz igénybe, és az eljárás során egyedül a családi kapcsolatot kell igazolni, és némi alapvető magyar nyelvtudást. Mi pedig itt vagyunk, hogy segítsük a folyamat minden lépését a családfakutatástól a megfelelő igazolások beszerzésén, illetve a nyelvtudás felmérésén és (szükség esetén) javításán át a beadvány összeállításáig. A kérelmet akár külföldön is be lehet adni – ez esetben futárral juttatjuk el ügyfeleinkhez az összeállított dokumentumokat.

Magyarország – állampolgárság vagy tartózkodási engedély?

Akinek nincsenek magyar családtagjai vagy felmenői, annak nyolc évig kell magyarországi lakcímmel rendelkeznie, mielőtt állampolgárságért és magyar útlevélért folyamodhatna. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy ha valaki magyar tartózkodási engedéllyel rendelkezik, máris élvezheti az EU-s állampolgárság legtöbb előnyét: Korlátozás nélkül utazhat a schengeni övezet országai között, akár 90 napig tartózkodhat szinte bármelyik EU-tagországban, Európában élhet és dolgozhat. Ide kattintva megtudhatja, hogyan szerezhet legegyszerűbben magyarországi tartózkodási engedélyt.

Európai uniós állampolgárságra vágyik?

Hasznos, ha valaki EU-s állampolgár, ám általában hosszú és rögös út vezet az európai állampolgárság megszerzéséig. Örömmel segítünk megállapítani, Ön jogosult-e magyar állampolgárság vagy letelepedési engedély megszerzésére – ha pedig nem, szívesen keresünk másik lehetőséget Európában. Lépjen kapcsolatba szakértő kollégáinkkal, és kérjen időpontot még ma!

Áraink

Magyar állampolgársági kérelem benyújtása (teljeskörű szolgáltatás): egyéni árazás 2000 eurótól (+áfa)
Jogosultság megállapítása, nyelvtudás felmérése, a szükséges hiteles fordítások elkészíttetése, valamint a teljes kérelmezési folyamat támogatása. A csomag az esetlegesen szükséges családfakutatást és nyelvtanfolyamot nem tartalmazza!

Jogosultság megállapítása, tanácsadás: 120 euró (+áfa)
Ellenőrizzük, felmenői alapján jogosult-e a magyar állampolgárságra, illetve hogy a rendelkezésére álló iratok elegendőek-e a kérelem beadásához.

Családfakutatás és/vagy bizonyító erejű dokumentumok beszerzése (szükség esetén): egyéni árazás 500 eurótól (+áfa)

Ha nincs birtokában a szükséges információnak vagy dokumentumoknak, elvégezzük a szükséges családfakutatást (akár Magyarországon, akár korábbi magyar területeken, tehát a környező országokban), és beszerezzük a szükséges iratokat.

Magyar nyelvoktatás (személyesen vagy online), mely kifejezetten a konzullal való beszélgetésre készít fel (szükség szerint):
Egyedi árazás, felmérés alapján. A velünk dolgozó nyelvtanárok pontosan tudják, mennyire kell tudni magyarul az állampolgárság kérelmezéséhez, és ennek fényében kínálnak testre szabott nyelvórákat akár személyesen, akár online. (Általában 25 óra elég a megfelelő nyelvtudás elsajátításához.)

Ha már tudja, mire van szüksége, lépjen tovább a megrendelőlapra!

Megrendelés

GYIK

A gyorsított honosítási eljárás arra vonatkozik, amikor valaki a szokásos eljáráshoz képest gyorsabban szerez magyar állampolgárságot és útlevelet. Egyes esetekben kedvezményes, máskor egyszerűsített honosításként is szokás hivatkozni rá. A honosítás a szokásos eljárás keretében nyolc évet vesz igénybe. Ugyanakkor magyar állampolgárok közvetlen hozzátartozói, valamint a magyar felmenőkkel rendelkezők, illetve néhány további csoport tagjai jogosultak lehetnek a magyar állampolgárság idő előtti megszerzésére. Ha szeretne többet is megtudni az eljárásról, lépjen velünk kapcsolatba! Örömmel utánajárunk, Ön is jogosult-e.

Azok a külföldiek, akiknek a házastársa vagy gyermekei magyar állampolgárok, vagy akik Magyarország területén születtek, a megszokottnál hamarabb is magyar állampolgársághoz juthatnak. Azok, akiknek a felmenői magyarok, kérhetik az egyszerűsített eljárást. Ha úgy véli, Ön is jogosult lehet, lépjen kapcsolatba szakértőinkkel!

Aki magyar állampolgár, magyar útlevelet igényelhet, amelynek segítségével vízum nélkül utazhat be számos európai országba, valamint, többek között, az Egyesült Államokba és Kanadába, Ausztráliába pedig egyszerűsített eljárással szerezhet vízumot. Mivel Magyarország jelenleg nem veszt részt semmiféle nemzetközi konfliktusban sem határvitában, a magyar állampolgárok szinte bárhová utazhatnak világszerte. A magyar útlevél a tizedik legerősebb útlevél a világon. A magyar útlevél birtokosa emellett az EU-ban bárhol élhet és dolgozhat.

Ez attól függ, milyen alapon kérelmezi a magyar állampolgárságot. A szokásos eljárásban jelentkezőknek (akik legalább nyolc éve rendelkeznek magyarországi lakcímmel) le kell tenniük egy állampolgársági vizsgát, amely magyar nyelven folyik. Ez komoly felkészülést igényel. Az egyszerűsített eljárásban jelentkezőknek (akik magyar felmenőikre hivatkoznak) elegendő, ha az ügyintézővel röviden el tudnak beszélgetni az eljárás során. A Helpers mindkét esetben szívesen segít jelenlegi tudásszintje felmérésében, illetve az állampolgárság megszerzéséhez szükséges nyelvismeret és egyéb tudnivalók elsajátításában.

Árajánlatkérés

Kérjük, töltse ki űrlapunkat, és írja le a jelenlegi helyzetét, hogy megtaláljuk az Önnek leginkább megfelelő megoldást, és részletes árajánlatot adhassunk!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!