Ügyfeleink véleménye

A Helpers minden apró részletről gondoskodott számomra; nekem csak a dokumentumaimat kellett összekészítenem. Semmi miatt nem kellett aggódnom, és alig 4 hónap alatt magyar állampolgár lettem.

Alex Boehm Kanada (jelenleg magyar állampolgár)

Blog/Hírek

New immigration law does not affect Hungarian citizenship applications

The Hungarian Citizenship Act of 2010 remains intact, so anyone with Hungarian ancestors can apply for citizenship and easily get an EU passport.

Questions and answers about the new immigration law in Hungary 1

In this series of articles, our experts are answering frequently asked questions on the changes to the Hungarian immigration law that comes into force in 2024, and their implications for foreigners living, working, and doing business in Hungary.

Jó tanács

Ha magyar állampolgárságot akar szerezni, előtte általában évekig rendelkeznie kell tartózkodási engedéllyel, mindig időben megújítva azt. Kérjen szakértő segítséget, és soha nem csúszik le egyetlen határidőről sem!

Magyar állampolgárság megszerzése

A magyar útlevélnél nincs is kívánatosabb úti okmány a világon, hiszen ezzel nemcsak Európában lehet vízum nélkül utazgatni, hanem az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába is be lehet utazni, sok más országgal egyetemben. Ha tudni akarja, jogosult-e a magyar állampolgárságra, illetve mikor / hogyan változtathatja jelenlegi bevándorlói státuszát állampolgársággá, egyeztessen időpontot bevándorlási szakembereinkkel! Az alábbi (angol nyelvű) teszt segítségével pár perc alatt felmérheti, jogosult-e a magyar állampolgárságra.

Ha további információt szeretne a magyar állampolgárság megszerzéséről, olvasson tovább!

Állampolgárság magyar felmenők révén

Általában nyolc évig kell Magyarországon élni az állampolgárság megszerzéséhez, ám olykor az egyszerűsített honosítás is elérhető, ha a kérelmező szülei vagy felmenői magyar állampolgárok (voltak), illetve ha valakinek a házastársa és gyermekei magyar állampolgárok. Akár hiszi, akár nem, már egyetlen, a XIX. században itt élt felmenő elég a kérelemhez! Ilyen esetekben az eljárás többnyire csak néhány hónapot vesz igénybe, és az eljárás során egyedül a családi kapcsolatot kell igazolni, és némi alapvető magyar nyelvtudást. Mi pedig itt vagyunk, hogy segítsük a folyamat minden lépését a családfakutatástól a megfelelő igazolások beszerzésén, illetve a nyelvtudás felmérésén és (szükség esetén) javításán át a beadvány összeállításáig. A kérelmet akár külföldön is be lehet adni – ez esetben futárral juttatjuk el ügyfeleinkhez az összeállított dokumentumokat.

Magyarország – állampolgárság vagy tartózkodási engedély?

Akinek nincsenek magyar családtagjai vagy felmenői, annak nyolc évig kell magyarországi lakcímmel rendelkeznie, mielőtt állampolgárságért és magyar útlevélért folyamodhatna. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy ha valaki magyar tartózkodási engedéllyel rendelkezik, máris élvezheti az EU-s állampolgárság legtöbb előnyét: Korlátozás nélkül utazhat a schengeni övezet országai között, akár 90 napig tartózkodhat szinte bármelyik EU-tagországban, Európában élhet és dolgozhat. Ide kattintva megtudhatja, hogyan szerezhet legegyszerűbben magyarországi tartózkodási engedélyt.

Európai uniós állampolgárságra vágyik?

Hasznos, ha valaki EU-s állampolgár, ám általában hosszú és rögös út vezet az európai állampolgárság megszerzéséig. Örömmel segítünk megállapítani, Ön jogosult-e magyar állampolgárság vagy letelepedési engedély megszerzésére – ha pedig nem, szívesen keresünk másik lehetőséget Európában. Lépjen kapcsolatba szakértő kollégáinkkal, és kérjen időpontot még ma!

Áraink

Konzultáció az állampolgársági jogosultságról: 200 USA dollár (+áfa). Későbbi megrendelés esetén beleszámít a teljeskörű szolgáltatás díjába.

Ellenőrizzük, felmenői alapján jogosult-e a magyar állampolgárságra, illetve hogy a rendelkezésére álló iratok elegendőek-e a kérelem beadásához. Ha kiderül, hogy családfakutatásra is szüksége van, a konzultáció díja lefedi az előzetes ellenőrzés költségeit is. Ha mégsem jogosult a magyar állampolgárság megszerzésére, céljai függvényében más lehetőségeket is a figyelmébe ajánlhatunk. A magyarországi tartózkodási engedély megszerzése például hasonló előnyöket kínál, de mások a követelményei.

Családfakutatás és/vagy bizonyító erejű dokumentumok beszerzése (szükség esetén): egyedi díjszabás 1490 USA dollártól (+áfa)

Ha nincs birtokában a szükséges információnak vagy dokumentumoknak, elvégezzük a szükséges családfakutatást (akár Magyarországon, akár korábbi magyar területeken, tehát a környező országokban), és beszerezzük a szükséges iratokat. Hogy kiderüljön, érdemes-e megrendelnie ezt a szolgáltatást, előzetes kutatást végzünk, melynek költségeit az állampolgársági konzultáció díja tartalmazza.

Magyar állampolgársági kérelem benyújtása (teljeskörű szolgáltatás): egyéni árazás 2600 USA dollártól (+áfa)

Ellenőrizzük, felmenői alapján jogosult-e a magyar állampolgárságra, illetve hogy a rendelkezésére álló iratok elegendőek-e a kérelem beadásához. Ha kiderül, hogy családfakutatásra is szüksége van, a konzultáció díja lefedi az előzetes ellenőrzés költségeit is. Felmérjük, magyar nyelvtudása elegendő-e a állampolgársági interjúhoz, és hogy ennek fényében szüksége van-e nyelvi felkészítésre. Összeállítjuk a kérelemhez szükséges beadványt (vagyis azt a pakkot, amit be kell majd nyújtania a jelentkezéskor), és segítünk eldönteni, hol adja be a kérelmet, valamint abban, hogyan foglaljon időpont. Teljeskörű támogatást biztosítunk az első lépéstől egészen az állampolgárság megszerzéséig.

Magyar nyelvoktatás (személyesen vagy online), mely kifejezetten a konzullal való beszélgetésre készít fel

A velünk dolgozó nyelvtanárok pontosan tudják, mennyire kell tudni magyarul az állampolgárság kérelmezéséhez, és ennek fényében kínálnak testre szabott nyelvórákat akár személyesen, akár online. (Általában 25 óra elég a megfelelő nyelvtudás elsajátításához.)

Adótanácsadás: óradíjas alapon, óránként 120 USA dollár (+áfa)

Beszéljen egy adószakértővel, és derítse ki időben, lesz-e adófizetési kötelezettsége Magyarországon! (Ez különösen akkor ajánlott, ha szándékában áll Magyarországra költözni.)

Ha már tudja, mire van szüksége, lépjen tovább a megrendelőlapra!

Megrendelés

GYIK

A gyorsított honosítási eljárás arra vonatkozik, amikor valaki a szokásos eljáráshoz képest gyorsabban szerez magyar állampolgárságot és útlevelet. Egyes esetekben kedvezményes, máskor egyszerűsített honosításként is szokás hivatkozni rá. A honosítás a szokásos eljárás keretében nyolc évet vesz igénybe. Ugyanakkor magyar állampolgárok közvetlen hozzátartozói, valamint a magyar felmenőkkel rendelkezők, illetve néhány további csoport tagjai jogosultak lehetnek a magyar állampolgárság idő előtti megszerzésére. Ha szeretne többet is megtudni az eljárásról, lépjen velünk kapcsolatba! Örömmel utánajárunk, Ön is jogosult-e.

Azok a külföldiek, akiknek a házastársa vagy gyermekei magyar állampolgárok, vagy akik Magyarország területén születtek, a megszokottnál hamarabb is magyar állampolgársághoz juthatnak. Azok, akiknek a felmenői magyarok, kérhetik az egyszerűsített eljárást. Ha úgy véli, Ön is jogosult lehet, lépjen kapcsolatba szakértőinkkel!

Aki magyar állampolgár, magyar útlevelet igényelhet, amelynek segítségével vízum nélkül utazhat be számos európai országba, valamint, többek között, az Egyesült Államokba és Kanadába, Ausztráliába pedig egyszerűsített eljárással szerezhet vízumot. Mivel Magyarország jelenleg nem veszt részt semmiféle nemzetközi konfliktusban sem határvitában, a magyar állampolgárok szinte bárhová utazhatnak világszerte. A magyar útlevél a tizedik legerősebb útlevél a világon. A magyar útlevél birtokosa emellett az EU-ban bárhol élhet és dolgozhat.

Ez attól függ, milyen alapon kérelmezi a magyar állampolgárságot. A szokásos eljárásban jelentkezőknek (akik legalább nyolc éve rendelkeznek magyarországi lakcímmel) le kell tenniük egy állampolgársági vizsgát, amely magyar nyelven folyik. Ez komoly felkészülést igényel. Az egyszerűsített eljárásban jelentkezőknek (akik magyar felmenőikre hivatkoznak) elegendő, ha az ügyintézővel röviden el tudnak beszélgetni az eljárás során. A Helpers mindkét esetben szívesen segít jelenlegi tudásszintje felmérésében, illetve az állampolgárság megszerzéséhez szükséges nyelvismeret és egyéb tudnivalók elsajátításában.

Árajánlatkérés

Kérjük, töltse ki űrlapunkat, és írja le a jelenlegi helyzetét, hogy megtaláljuk az Önnek leginkább megfelelő megoldást, és részletes árajánlatot adhassunk!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!