Ügyfeleink véleménye

Mivel ez a Helpers legújabb szolgáltatása, még egyetlen ügyfelünk se mondott róla véleményt.

LEGYEN ÖN AZ ELSŐ aki ajánl minket

Blog/Hírek

Start looking at properties for your Hungarian golden visa now

The application period for the Hungarian golden visa program starts only in July 2024, but you can and should already start looking for residential real estate in Hungary.

Hungarian citizenship for golden visa investors

While Hungarian citizenship is not part of the golden visa program, there is no rule that would prevent application through the regular channel.

Jó tanács

A magyar arany­vízum azzal, hogy tízéves tartóz­ko­dási enge­délyt ad az egész családnak egyet­len befek­te­tésért cserébe, kiemel­kedik a többi hasonló program közül.

Aranyvízum Magyarországon

2024-től Magyarország új aranyvízum programot hirdetett. A befektetők 10 évre szerezhetnek magyarországi tartózkodási engedélyt, amellyel vízummentesen utazhatnak be az Európai Unió és a schengeni övezet tagállamaiba, miközben más országokba is könnyebben kaphatnak vízumot. Az új típusú tartózkodási engedélyt a család tagjai együtt is kérelmezhetik, lejáratkor pedig meghosszabbíthatják. A programra 2024. július 1. óta lehet jelentkezni.

Részletek alább és a blogunkban.

Miért érdemes a Helperst választani?

A Helpers az egyetlen olyan ügynökség Magyarországon, mely 20 éves tapasztalattal rendelkezik az üzleti, bevándorlási és befektetési szolgáltatások területén. Szakértő csapatunk szolgáltatások széles választékával áll ügyfeleink rendelkezésére, kedvező árstruktúrában, elsőrangú kiszolgálást és professzionális segítséget nyújtva nekik az első lépéstől az utolsóig. Ha minket választ, biztosra veheti, hogy az ügye jó kezekben van, mi pedig végig folyamatosan tájékoztatni fogjuk a tennivalókról.

A magyar aranyvízum program

Az új magyar aranyvízum program lehetővé teszi, hogy a nemzetközi befektetők úgynevezett „vendégbefektetői tartózkodási engedélyt” szerezzenek Magyarországon. Más típusú tartózkodási engedélyekkel ellentétben ez az engedély 10 évig lesz érvényes, és lejártakor abban az esetben is meghosszabbítható, ha a birtokosa semennyi időt nem töltött Magyarországon. Az egyetlen feltétel a befektetés fenntartása. Családegyesítés szintén elérhető, vagyis az engedélyre a befektető házastársa és kiskorú gyerekei is jogosultak lesznek.

Mivel a vendégbefektetői tartózkodási engedélyre vonatkozó törvényt csak nemrég alkották meg, egyelőre a folyamat nem minden részlete kristálytiszta. A programra mindenesetre 2024. július 1. óta lehet jelentkezni.

Lépjen velünk kapcsolatba már most, és iratkozzon fel a programra, mi pedig értesítjük, amint újabb részletek nyilvánosságra kerülnek!

Áraink

Azok a befektetők, akik szeretnének 10 éves tartózkodási engedélyt szerezni saját maguk és családtagjaik számára a magyar aranyvízum program keretében, három lehetőség közül választhatnak – attól függetlenül, hogy szeretnének-e ténylegesen Magyarországra költözni.

Befektetési jegy: 250.000 euró

Befektetési jegyek vásárlása egy, az MNB által nyilvántartásba vett, magyar ingatlanalaptól

Ingatlan: 500.000 euró

Lakóingatlan vásárlása Magyarország területén

Adomány: 1.000.000 euró

Anyagi támogatás egy erre a célra kijelölt felsőoktatási vagy kulturális intézmény részére

Eljárási díj

Egyszeri eljárási díj egy 4 fős család részére: 30.000 euró (+áfa). További információért lépjen kapcsolatba velünk.

GYIK

A programra 2024. július 1. óta lehet jelentkezni. Mivel ez egy új lehetőség, egyelőre nem minden részlet teljesen világos. A hat hónapig érvényes vendégbefektetői vízumot azonban már most igényelheti; ez az első lépés a 10 évre szóló vendégbefektetői tartózkodási engedély megszerzése felé.

Ezzel kapcsolatban még nem minden részlet ismert, annyi azonban valószínű, hogy az engedélyt akkor tudja majd meghosszabbítani, ha lejártakor is teljesülnek még a megszerzés feltételei. Az ingatlanbefektetés esetében az ingatlant leghamarabb öt év után szabad eladni, viszont ha meg akarja hosszabbítani az engedélyét, addigra másikat kell vennie azonos értékben.

A tartózkodási engedélyekre általában jellemző, hogy csak akkor hosszabbíthatók meg, ha a tulajdonos az ideje nagy részét Magyarországon töltötte. A vendégbefektetői tartózkodási engedély azonban nem ilyen: tíz év után akkor is meghosszabbíthatja, ha semennyi időt nem töltött Magyarországon.

A magyarországi lakosok vízummentesen utazhatnak be a schengeni övezet minden tagországába, és akár 90 napot is ott tölthetnek külön papírmunka nélkül.

A magyar aranyvízum program középpontjában nem az állampolgárság áll, hanem a tartózkodási engedély. Az aranyvízum befektetéssel kapott tartózkodási engedély akkor vezethet magyar állampolgársághoz, ha a befektető elegendő időt tölt Magyarországon. A hagyományos honosítási eljárásban 8 évig kell, hogy magyar lakcímkártyája legyen, bár egyéb tényezők lerövidíthetik a várakozási időt. A magyar állampolgárság megszerzéséről itt olvashat bővebben.

Árajánlatkérés

Szeretne az elsők között élni a magyar aranyvízum program kínálta lehetőségekkel? Írjon nekünk még ma!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!