Ügyfeleink véleménye

HELPERS! A név magáért beszél: Hatékony, Elérhető, Lelkiismeretes, Profi, Eredményes, Rugalmas, Szenzációs! A rövidítést én magam találtam ki, de higgyék el, minden betűje jogos.

Fabio Gurini Olaszország

Blog/Hírek

No more Hungarian immunity cards from March 2023

After pandemic related restrictions have been phased out (and have not been reintroduced over some time), the Hungarian government has determined that there is no more need for immunity cards, so they will not print any more of them.

First results from the 2022 Census of Hungary: population and homes

The Hungarian Central Statistical Office has published the first results of the census conducted last fall in Hungary. The first data pertain to the number of people and homes.

Jó tanács

Mielőtt Magyarországra köl­töz­ne, gon­dol­ja végig, hol tanulnak majd gyermekei! Számos iskola és óvoda kínál angol, német és egyéb nyelvű oktatást, de ezek egy része nem állami intéz­mény, és a megközelít­he­tő­sé­get is ér­de­mes le­het figye­lembe venni új ott­ho­nuk kiválasztásakor.

Családegyesítés

Természetes, hogy aki Magyarországra költözik, a családját is szeretné magával hozni. A „családegyesítés” nevű eljárásnak köszönhetően bárki, aki megkapja a tartózkodási engedélyt, a családtagjai számára is igényelheti ugyanazt, akár üzleti tevékenysége, akár más alapján szerezte meg. A Helpers elsőrangú szolgáltatást biztosít minden ügyfelének, életkortól függetlenül.

Családegyesítés

A családegyesítés az a bevándorlási eljárás, melynek keretében egy magyar állampolgár vagy tartózkodási engedélyes házastársa és kiskorú gyermekei tartózkodási engedélyhez juthatnak. Attól függően, hogy valaki milyen eljárás keretében igényel tartózkodási engedélyt, a családja vagy vele egyszerre, vagy az első engedély kiadása után adhatja be a kérelmét. A családtagként szerzett tartózkodási engedély tudlajdonosa ugyanazokkal a jogokkal fog rendelkezni Magyarországon, mint a fő engedélyes.

Lehetőségek a többi családtag számára

Egyes esetekben nem minden közeli családtag számára járható út a családegyesítés, azonban ők is kaphatnak tartózkodási engedélyt attól függően, mik a magyarországi terveik. Például a fő kérelmező 18 éven felüli gyermekei jelentkezhetnek egy magyar felsőoktatási intézménybe, és ez alapján önállóan folyamodhatnak diákvízumért. A magyarországi egyetem elvégzése után van lehetőség egy végzősök számára elérhető tartózkodási engedély megszerzésére, amellyel a frissdiplomás fiatal további 9 hónapig maradhat Magyarországon munkát keresni vagy vállalkozást indítani. Ha ez idő alatt sikerül állást találnia, válthat munkavállalási engedélyre. Ugyanakkor a fő kérelmező idős szülei egyszerűen dönthetnek úgy, hogy Magyarországon töltik a nyugdíjas éveiket.

Megjegyzés: a Helpers önálló szolgáltatásként a továbbiakban nem nyújt asszisztenciát a diákvízum megszerzéséhez. Ha segítségre van szüksége, forduljon a felsőoktatási intézményhez! Ezzel kapcsolatban az intézmények felvételi irodáján érdemes érdeklődnie.

Áraink

Tartózkodásiengedély-kérelem Európán kívülről érkezőknek; családegyesítés: 1000 euró (+áfa) / fő (+a hiteles fordítás költsége)

Ha valaki az egész családjával egyszerre folyamodik tartózkodási engedélyért, jelentős kedvezményt tudunk biztosítani.
Ide kattintva tájékozódhat különféle tartózkodási engedélyes csomagjainkról.

GYIK

A családegyesítés az a bevándorlási eljárás, amelynek keretében a fő kérelmező családtagjai is megkapják a tartózkodási engedélyt. Magyarországon erre a kérelmező házastársa és kiskirú gyermekei jogosultak, és általában akkor jelentkezhetnek, ha a fő kérelmező már megkapta a saját tartózkodási engedélyét.

Igen, de nem azonnal, mert a családegyesítés alapján kiállított tartózkodási engedély munkavállalásra nem jogosít. Azonban ha már itt van Magyarországon, párja könnyebben talál majd munkát, akkor pedig a meglevő engedélyét munkavállalási engedélyre cserélheti. A másik lehetőség, hogy saját kisvállalkozást indít; ebben is szívesen segítünk.

A legtöbb külföldi szeret itt élni. Budapest tiszta és biztonságos, sok megfizethető szórakozási lehetőséggel, remek nemzetközi iskolákkal, zöldövezetekkel, jó tömegközlekedéssel, miközben minden európai nagyváros elérhető közelségben van. Magyarországon a megélhetés költségei viszonylag alacsonyak, vagyis alapfizetésből is meg lehet élni.

A magyar egyetemek messze földön híresek, ráadásul számos tárgyat tanítanak angolul. A tandíj általában nem túl magas (félévenként 600 eurótól), és a megélhetési költségek is viszonylag alacsonyak. A külföldi diákok körében a magyar orvosi képzések a legnépszerűbbek, de sokan tanulnak itt üzleti ismereteket, közgazdaságtant, mérnöki tudományokat, fogászatot, építészetet, és sok egyebet is.

Árajánlatkérés

Ha Magyarországra jönne családjával, jó előre lépjen kapcsolatba velünk, hogy az egész folyamatot zökkenő­mentessé tehessük!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!