Ügyfeleink véleménye

HELPERS! A név magáért beszél: Hatékony, Elérhető, Lelkiismeretes, Profi, Eredményes, Rugalmas, Szenzációs! A rövidítést én magam találtam ki, de higgyék el, minden betűje jogos.

Fabio Gurini Olaszország

Blog/Hírek

The Hungarian Quarantine App

Starting from 2 November 2020, there is a new smartphone app available for those sent to quarantine that helps the Police allocate manpower and spare those in quarantine the hassle of police visits to their home.

Business etiquette for foreigners in Hungary

If you want to build lasting and fruitful business relationships locally, you should get familiar with basic business etiquette in Hungary. Show your respect towards your partners by being well-dressed, punctual, and polite.

Jó tanács

Mielőtt Magyarországra köl­töz­ne, gon­dol­ja végig, hol tanulnak majd gyermekei! Számos iskola és óvoda kínál angol, német és egyéb nyelvű oktatást, de ezek egy része nem állami intéz­mény, és a megközelít­he­tő­sé­get is ér­de­mes le­het figye­lembe venni új ott­ho­nuk kiválasztásakor.

Családegyesítés

Természetes, hogy aki Magyarországra költözik, a családját is szeretné magával hozni. A „családegyesítés” nevű eljárásnak köszönhetően bárki, aki megkapja a tartózkodási engedélyt, a családtagjai számára is igényelheti ugyanazt, akár üzleti tevékenysége, akár más alapján szerezte meg. A Helpers elsőrangú szolgáltatást biztosít minden ügyfelének, életkortól függetlenül.

Családegyesítés

A családegyesítés az a bevándorlási eljárás, melynek keretében egy magyar állampolgár vagy tartózkodási engedélyes házastársa és kiskorú gyermekei tartózkodási engedélyhez juthatnak. Attól függően, hogy valaki milyen eljárás keretében igényel tartózkodási engedélyt, a családja vagy vele egyszerre, vagy az első engedély kiadása után adhatja be a kérelmét. A családtagként szerzett tartózkodási engedély tudlajdonosa ugyanazokkal a jogokkal fog rendelkezni Magyarországon, mint a fő engedélyes.

Lehetőségek a többi családtag számára

Egyes esetekben nem minden közeli családtag számára járható út a családegyesítés, azonban ők is kaphatnak tartózkodási engedélyt attól függően, mik a magyarországi terveik. Például a fő kérelmező 18 éven felüli gyermekei jelentkezhetnek egy magyar felsőoktatási intézménybe, és ez alapján önállóan folyamodhatnak diákvízumért. A magyarországi egyetem elvégzése után van lehetőség egy végzősök számára elérhető tartózkodási engedély megszerzésére, amellyel a frissdiplomás fiatal további 9 hónapig maradhat Magyarországon munkát keresni vagy vállalkozást indítani. Ha ez idő alatt sikerül állást találnia, válthat munkavállalási engedélyre. Ugyanakkor a fő kérelmező idős szülei egyszerűen dönthetnek úgy, hogy Magyarországon töltik a nyugdíjas éveiket.

Megjegyzés: a Helpers önálló szolgáltatásként a továbbiakban nem nyújt asszisztenciát a diákvízum megszerzéséhez. Ha segítségre van szüksége, forduljon a felsőoktatási intézményhez! Ezzel kapcsolatban az intézmények felvételi irodáján érdemes érdeklődnie.

Áraink

Tartózkodásiengedély-kérelem Európán kívülről érkezőknek; családegyesítés: 800 euró (+áfa) / fő

Adóazonosító: 100 euró (+áfa)

TAJ-szám: 200 euró (+áfa)

Ha valaki az egész családjával egyszerre folyamodik tartózkodási engedélyért, jelentős kedvezményt tudunk biztosítani.
Ide kattintva tájékozódhat különféle tartózkodási engedélyes csomagjainkról.

GYIK

A családegyesítés az a bevándorlási eljárás, amelynek keretében a fő kérelmező családtagjai is megkapják a tartózkodási engedélyt. Magyarországon erre a kérelmező házastársa és kiskirú gyermekei jogosultak, és általában akkor jelentkezhetnek, ha a fő kérelmező már megkapta a saját tartózkodási engedélyét.

Igen, de nem azonnal, mert a családegyesítés alapján kiállított tartózkodási engedély munkavállalásra nem jogosít. Azonban ha már itt van Magyarországon, párja könnyebben talál majd munkát, akkor pedig a meglevő engedélyét munkavállalási engedélyre cserélheti. A másik lehetőség, hogy saját kisvállalkozást indít; ebben is szívesen segítünk.

A legtöbb külföldi szeret itt élni. Budapest tiszta és biztonságos, sok megfizethető szórakozási lehetőséggel, remek nemzetközi iskolákkal, zöldövezetekkel, jó tömegközlekedéssel, miközben minden európai nagyváros elérhető közelségben van. Magyarországon a megélhetés költségei viszonylag alacsonyak, vagyis alapfizetésből is meg lehet élni.

A magyar egyetemek messze földön híresek, ráadásul számos tárgyat tanítanak angolul. A tandíj általában nem túl magas (félévenként 600 eurótól), és a megélhetési költségek is viszonylag alacsonyak. A külföldi diákok körében a magyar orvosi képzések a legnépszerűbbek, de sokan tanulnak itt üzleti ismereteket, közgazdaságtant, mérnöki tudományokat, fogászatot, építészetet, és sok egyebet is.

Árajánlatkérés

Ha Magyarországra jönne családjával, jó előre lépjen kapcsolatba velünk, hogy az egész folyamatot zökkenő­mentessé tehessük!

Kérjük, töltse ki ezt az űrlapot!