Helpers vezető vállalkozás az üzleti és bevándorlási szolgáltatások területén.

Munkavállalási engedély cége külföldi munkavállalói részére

szeptember 4, 2018

Amikor egy külföldi vagy nemzetközi cég Magyarországi leányvállalatot is működtet, megesik, hogy szeretné ide költöztetni néhány munkatársát. Nekik szükségük lesz magyar munkavállalási engedélyre – melyet könnyedén megszerezhetnek a Helpers segítségével.

Munkavállalási engedély cége munkatársainak

A szakképzett munkaerő nagy kincs. A mai globalizált világban gyakran egyszerűbb másik országba költöztetni a már jól ismert munkavállalókat, mint helyben keresni új alkalmazottakat. Ennek megfelelően gyakran a munkaadó gondoskodik a munkatársak relokációjáról.

Munkavállalási engedély Magyarországon

A magyarországi munkavállaláshoz külföldi alkalmazottainak szüksége lesz bizonyos iratokra, melyek segítségével betagozódhatnak a magyar adózási és társadalombiztosítási rendszerbe.

  • Társadalombiztosítási szám (TAJ-kártya)
  • Adóazonosító jel (adókártya)
  • Regisztrációs kártya VAGY kombinált tartózkodási és munkavállalási engedély

Ahhoz, hogy a külföldi kolléga munkába állhasson Magyarországon, az adóazonosítóra és a TAJ-számra is szüksége lesz.

Az EU tagországaiból érkező munkatársaknak elegendő egy regisztrációs kártya a hosszabb magyarországi tartózkodáshoz. Ez szinte azonnal elkészül.

Az EU-n kívülről érkező munkavállalóknak egy kombinált tartózkodási és munkavllalási engedélyre lesz szüksége. A két engedélyt egyszerre bírálják el, így ekegendő egy kérelmet beadni, a folyamat viszont akár 70 napot is igénybe vehet, amit érdemes figyelembe venni a vállalati workflow tervezésekor.

A Helpers segít az ügyintézésben

Szolgáltatásunk megkönnyíti az ügyintézést a magyar hatóságoknál. Segítünk a kérelem benyújtásához szükséges iratok összegyűjtésében, a kész csomagot futárral elküldjük a munkavállaló külföldi címére, és folyamatosan figyelemmel kísérjük az eljárást, hogy biztosan minden simán menjen. Ha a kolléga már Magyarországon van, a hivatalba is elkísérjük. További információt a brosúránkban talál (angolul).

A Helpers átfogó megoldásokat kínál Magyarországra települő vagy itt leányvállalatot üzemeltető külföldi vállalatok részére. Szolgáltatásaink között szerepel többek között a cégalapítás, valamint tartózkodási engedélyek és munkavállalási engedélyek ügyintézése. Kérjen segítséget bátran minden olyan papírmunkában, ami szükséges, hogy cége sikeres legyen Magyarországon!


Kapcsolat
  • Adatkezelési nyilatkozat
    Az Önnel való kapcsolattartás és az ajánlattétel során adatait az adatkezelési nyilatkozatunknak megfefelően fogjuk kezelni.
    Szeretnék feliratkozni a blogra, hogy rendszeresen értesüljek a cégalapítással, bevándorlással, állampolgársággal és üzleti szolgáltatásokkal kapcsolatos hírekről.
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.